Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Pazartesi, Ağustos 15, 2022

 


Kurabiye, mis gibi kokusu ve onlarca farklı çeşidi ile iştahları kabartan, güne keyifli bir mola vermeyi sağlayan lezzetlerden biridir. Elbette herkes kurabiye yapabilir ancak yapılan her kurabiyenin de gerek lezzeti gerekse kıvamıyla aynı olmadığı bir gerçek! Ev yapımı kurabiye çeşitlerinde aranan o muhteşem lezzeti yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. O püf noktaları şimdi sizlerle paylaşacağız!

       Kurabiye hamurunu hazırlarken kek hamuru gibi çok uzun süre çırpmak büyük bir hata! Öncelikle yağ ve unu karıştırarak sadece parmak uçları ile ve hafif hareketlerle karıştırmanız gerekiyor. Sonrasında diğer malzemeleri ekledikçe hamuru katlama usul ile hazırlamalısınız. Yani bir katı diğerinin üzerine koyarak yoğurma işlemi yapmanız gereklidir. Eğer kek hamuru gibi çok fazla karıştırırsanız istediğiniz kıvamı yakalamanız çok zor olur.

       Toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak da enfes kurabiyelerin sırlarından biridir. Çok zorunlu olmadıkça toz şeker yerine siz de pudra şekeri kullanın. Ancak tarifteki toz şeker miktarının yarısı kadar pudra şekeri kullanmanız gerektiğini de unutmayın. Aynı oranda kullanırsanız kurabiyeniz tadından yenmez. Mecazi anlamda değil, gerçekten aşırı tatlı olduğu için yenmez!

       Hamuru dinlendirme de genellikle gözden kaçan püf noktalardan biri oluyor. Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra 20 dakika kadar dinlendirmeniz büyük bir fark yaratır. Kurabiye lezzeti ikiye katlanır, pişerken yayılması önlenir ve şekil vermek de kolaylaşır.

       Tariflere baktığınızda genellikle ‘180 derecede pişmeli’ ifadesini görürsünüz. Yaptığınız kurabiyelerin istediğiniz kıvamdan daha sert olmasının nedeni de budur. Çünkü pek çok kurabiye çeşidi için bu ısı fazla! İnce şekiller kazandırılmış kurabiyeleri 160 derece ısıda, hafif kalın olanları 165 derece ısıda pişirmeniz gerekiyor. 180 derece sadece çok kalın kurabiyeler için ideal bir fırın ısısıdır.

       Eğer tarifte tereyağı varsa yani kurabiyeyi tereyağı ile hazırladıysanız fırından çıktığında kurabiyelerin özellikle orta kısımları yumuşak olacaktır. Buna aldanıp tepsiyi yeniden fırına sürmeyin. Kurabiyeler soğuduğunda o yumuşak olan orta kısımlar da sertleşecek. Sadece soğumalarını beklemeniz yeterli olacak.

       Doğru kurabiye tarifleri denenmeli ve internette gördüğünüz her tarife inanmak gibi bir hata yapılmamalı! Yemek.com en ideal platform olduğundan kurabiye tariflerini bu siteden alarak uygulamanızı öneririz.

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

1 comments

  1. çok güzel bilgiler bundan sonra kurabiyelerim sayenizde daha güzel olucaklar....

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar