İstanbul’da Toptan Ucuz Viskon Örme Kumaş Satın Al ve Mutlu Ol

Pazar, Kasım 15, 2020

 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza kısaca “Viskon kumaş nedir? Viskon kumaş özellikleri nelerdir? Viskon kumaş top veya parça olarak aldığımızda fiyatları nasıldır? İstanbul’da en ucuz toptan veya perakende viskon kumaş nerede satılır?” Sorularının cevaplarını vereceğiz. Bu sayede kumaş satın alırken hem bütçenizi korumuş olacaksınız, hem de en kaliteli kumaşı nasıl seçebileceğinize dair ipuçlarını yakalayacaksınız.

Viskon Kumaş Nedir?

Viskon kumaş, diğer adıyla rayon kumaş yarı sentetik bir kumaştır. Viskon kumaş , suni ipek liflerinin viskoz süreciyle uyumundan elde edilen, kadın giyiminde başı çeken kumaşlardan birisidir.

1868'de icat edilen viskon kumaş, daha ucuz olan tekstillerin üretilmesi konusunda yapılan araştırmalar sonucu bulunmuştur. Araştırmalar devam ederken, rayon liflerinin işlenmesi süreçlerinin asıl amacı yapay ipek üretimini basit hale getirmekti. Bu süreç standartlaştırıldığında, suni ipek kumaşların üretilmesindeki maliyetler neredeyse yarı yarıya düşecekti. Nihayet yapılan uzun soluklu araştırmalar sonucunda araştırmacıların bile gözlerine inanamadığı dökümlü, harika bir kumaş ortaya çıktı. O zamanlarda modanın fakir kesimdeki halka ulaşamamasından dolayı çok fazla gelişme gösteremeyen viskon, şimdilerde kadınların en çok aradığı örme kumaş çeşitleri arasında yer almaktadır.

 

Viskon Kumaş Özellikleri

 

Viskon kumaşa daha gözümüzle bakarken bile bir tür ipeksi dokunuş hissi uyandırır. Bu büyülü kumaş türünün emici özellikleri, pamuk lifi veya keten lifi gibi doğal emsallerini bile geride bırakmaktadır. Bu sebeple insanların daha fazla terleme eğiliminde olduğu sıcak iklimlerde harika performans göstermektedir. Genel olarak, suni ipek kumaşa benzer özellikleri viskonu günlük kullanım için harika bir kumaş yapar.

Viskon Kumaş Fiyatları

Viskon kumaşın fiyatını belirleyen etmenler gerçekten çok fazladır. Kumaşın üretildiği fabrikalarda işçilere verilen ücretlerden tutun da, satışı yapıldığı firmanın pazarlık yapabilme gücüne kadar fiyatlarda oynama olur. Bunların yanında herkesin bildiği gibi kumaşın ham madde kalitesi, desenli olup olmaması, likralı olup olmayışı gibi birçok çeşitli etmen viskon kumaş fiyatlarını etkiler.

Viskon kumaşların belirli nedenlerden dolayı “Parti Kumaş-Stok Top Kumaş”  kategorisine düşmesi halinde ise fiyat ortalama %20-%40 arasında düşecektir. Bir kumaşın hatalı olması, siparişin iptal edilmesi vb. sebepler kumaşı “parti malı kumaş” haline getirir. Stok kumaş adı da verilen bu ürünlerde hata olmaması halinde bile, kumaş üreticisi firmaların nakit ihtiyacından dolayı ucuz fiyatlara satışı yapılır. Çünkü üretici firma yeni siparişlere nakit para bağlamak zorundadır.

Bir diğer ucuz viskon kumaş satın alma yöntemi de parça viskon kumaş satılan yerleri bulmaktır. Parça kumaş satan yerlere gidip oradan dikmeyi düşlediğiniz, hayalinizdeki elbiseye uygun bir kumaş alabilirsiniz. Top kumaş genellikle seri üretim yapan konfeksiyonların talep ettiği ürünlerdir. Terzinizle aranız iyiyse parça kumaş almaktan korkmayın.

İstanbul’da En Ucuz Toptan veya Perakende Viskon Kumaş Nerede Satılır?

Kumaş denilince İstanbul ilinde akla ilk gelen yer Zeytinburnu ilçesidir. Yıllardan beri kumaş satanlar Zeytinburnu ilçesiyle özdeşleşmiştir. Top kumaştan tutun da fire kumaş satanlara kadar yüzlerce dükkan yan yana dizilmiştir. Kumaş çeşitlerinin yanı sıra aksesuar ve tekstil malzemelerinin de merkezi olan Zeytinburnu ilçesinde bulamayacağınız ürün neredeyse yoktur. Ancak fiyatların da bir o kadar pahalı olduğunu söylemek isteriz. Çünkü tam yanı başında Merter-Güngören hazır giyim tekstil piyasası yer almaktadır.

Daha uygun fiyatlı alternatif kumaş satan yerler olarak Esenler, Esenyurt, Çorlu, Hadımköy, Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Sultangazi, Yenibosna, Avcılar, Arnavutköy gibi ilçelerde şansınızı deneyebilirsiniz. Buralar benim bildiğim ve kumaş alışverişi yaptığım yerler. Ucuz ithal viskon kumaş için de Yenibosna’yı önerebilirim.

 


AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

2 comments

  1. Those are beautiful. Turkey has lots of good things. Thank you for the beautiful share.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you dear. Loves from Turkey

      Sil

Popüler Yayınlar