Jel Tırnak Nedir ve nasıl uygulanır

Cuma, Şubat 28, 2020


Jel Tırnak Nedir ve nasıl uygulanır

Vakti az olan veya tırnak bakımı yapamayan kadınların son gözdelerinden biri jel tırnak uygulamasıdır. Son yıllarda hem estetik bir görünüme sahip olması hem de kolay kolay bozulmadan kalabilmesi hanımların protez tırnak tercih etmelerinin sadece birkaç sebebidir. Özellikle kırılgan ve hassas tırnaklarda jel tırnak kaçınılmaz bir fırsattır.


 Jel Tırnak Nedir?

 Protez tırnak uygulamalarından biri olan bu uygulama, tırnağınız üzerine sürülüp, kurudukça sertleşen malzemesiyle tırnak görüntüsü alan bir jel ile sürülür. Evde uygulanmaması ve bir profesyonel bakım uzmanı tarafından yapılması önerilir. Akrilik tırnağa göre daha çok tercih edilen bir uygulamadır. El bakımda hemen bozulmaması, çabuk kırılmaması ve muhteşem estetik görünümüyle jel tırnak kadınlar için yeni bir trend olmuştur.

 Jel Tırnak Nasıl Uygulanır?

 Öncelikle jel tırnak uygulaması için aşağıdaki malzemeler hazır bulunmalıdır.

 1. UV tırnak jeli
 2. Primer tırnak jeli
 3. UV kurutma ışığı
 4. Törpü
 5. Katikül yağı
 6. Katikül itici
 7. Tırnak fırçası ve pamuk

 Bu malzemeler tedarik edildikten sonra tırnaklar daha önceden ojeli ise iyice silinmelidir. Tırnaklar törpülenip, kısaltılır ve katikül yağı sürülüp itilir. Bu işlem bittikten sonra tırnaklar katikül yağından temizlenmelidir. Suyla katikül yağı yıkanmalı aksi halde istenilen sonuç elde edilmez. Tırnaklarınızı kağıt törpü ile iyice pürüzsüz yapmalısınız. Pürüzsüz tırnağa jel daha iyi yapışır ve dökülmez.

 Tırnağınızın üzerine ince primeri sürdükten sonra artık UV tırnak jelini uygulayabilirsiniz. İlk başta bütün tırnaklara ilk kat sürülür ve yakmalı 3 dk kurutma ışığında kuruması beklenir. En az 3 defa bu uygulama yapılır. Yani 3 kat sürülür ve her seferinde 1 dk daha fazla kurutma ışığında bırakılır. Son olarak törpü ile tırnak üstündeki küçük baloncuklar törpülenip, temizlenir ve tırnaklarınız hazır.

 Jel Tırnak Nasıl Temizlenir?

 Jel tırnağınızı bir uzman ile yaptıysanız, çıkarılmasını da bir uzmana yaptırmanız faydalı olabilir. Evde yapacaksanız jel tırnağı çıkarmak için tırnak üzerinde jel kalmayana kadar törpüleme yapmalısınız. Sonrasında pamuk küçük parçalara bölünerek asetona batırılır ve tek tek parmaklar üzerine konur en son alüminyum folyo ile sarılır. Yaklaşık 20 dk folyo içinde kalır. Sonrasında pamuk ve folyo çıkarılır. Eğer hala tırnak jeli varsa törpü pek temizlenir.


AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

0 comments

Popüler Yayınlar