Makyaj Uygulamasında Cildiniz İçin Doğru Ürün Seçimleri

Cumartesi, Ocak 25, 2020

  
    Profesyonel bir makyaj deneyiminin ilk adımı, cilt tipinize ve cilt tonunuza uygun olan ürünlerin seçimidir. Doğal bir görünüm için cilt tonunuza uygun olan makyaj malzemelerini tercih etmelisiniz. Zengin ürün çeşitliliği ile birlikte Watsons'tan dilediğiniz ürünleri kolayca bulabilirsiniz.


Cilt Tipine Göre Makyaj Nasıl Yapılır?

Cilt tipinize göre uygun teknikler belirleyerek makyaj yapmanız çok daha uzun süre kalıcılık sunar. Örneğin, yağlı bir cilt tipiniz varsa kremsi malzemeleri tercih etmek daha fazla parlamaya yol 
açacaktır. Aynı zamanda nemli sünger ile birlikte uygulama yapmak cildinizin daha fazla parlamasına neden olur. Fondöten uygulamasında dikkat etmeniz gereken nokta, su bazlı olan ürünler arasından tercih yapmak ve bir fırça yardımı ile ürünü cilde sürmek olmalıdır. Transparan ya da cilt tonunuz ile uyumlu olan bir pudra seçerek parlamaların önüne geçebilirsiniz. Kuru bir cilt yapınız varsa yağ bazlı olan ürünlere bakabilirsiniz. Nemli bir sünger ile birlikte uygulamayı yaparak cildinizin kuru 
görüntüsünün önüne geçebilirsiniz. Uygulama öncesinde bir nemlendirici sürerek cildinizi nemlendirin. Karma bir cilt tipiniz varsa hem fırça hem de sünger tercih edebilirsiniz. Uygulama sonrasında T bölgenize pudra uygulayarak o bölgenin parlamasının önüne geçebilirsiniz. 

Yüz Şekline Göre Makyaj Nasıl Olmalı?

     Doğal bir yüz makyajı için yüz şeklinizi bilmeli ve kontür uygulamalarını yüz şeklinize göre yapmalısınız. Oval yüz yapısına sahip olan kişiler, geniş olan alın bölgelerinden saç diplerine doğru kontür uygulamalı ve geniş olan alın kısmını dengelemelidir. Oval yüz tipine sahip olan kişiler ise hem alın hem çene hem de elmacık kemikleri üzerine kontür uygulamalıdır. Üçgen yüz şekline sahip olan kişiler ise çene ve elmacık kemiklerinin altına kontür uygulaması yapmalı, aydınlatıcıyı alın bölgesinde kullanmalıdır. 

Cilt Tonuna Uygun Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal bir görünüm istiyorsanız, tercih edeceğiniz tüm makyaj ürünlerin cilt tonunuz ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Cilt alt tonu hakkında bilgi edinerek uygun ürünleri seçmelisiniz. Fondöten tercihlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, cilt tonundan bir ton açık rengin tercih edilmesidir. Doğal bir görünüm elde edebilmek için koyu renkli olan ürünleri seçmeyin. Cilt tonunuzdan koyu bir renkte ürün seçmeniz, görüntünüzü doğallıktan uzaklaştırır. Bu tarz bir ürün seçerken mutlaka yüzünüze sürerek doğru ışıkta deneyin. Allık seçimlerinizde beyaz tenliyseniz pembe gibi açık renkleri, buğday tenli iseniz bakır gibi ara renkleri, esmerseniz şeftali ve mercan gibi tonları tercih edin. Pudra kullanımında da cilt tonunuz ile uygun olan bir renk seçin. Makyaj öncesinde cildinizde leke veya iz varsa kapatıcı yardımı ile kusurları gizleyebilirsiniz.

Doğal Bir Makyaj Nasıl Olmalıdır?

Yüzünüzde leke, kızarıklık ya da sivilce gibi kapatmanız gereken cilt kusurları için CC krem tercih edebilirsiniz. Bu ürünler, özel içerikleri ile birlikte cilt tonunu dengelemeye yarar. Hem yapısal olarak daha hafiftir hem de aynı zamanda cildi besleyici özellik bulundurur. Oldukça doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlarken cildinizi güneşin zararlı etkilerinden de korur. Ağır bir yapıya sahip olmayan BB krem çeşitleri de ciltteki kusurları örtmeye yarar. Cildin renk tonunun dengelenmesi açısından etkilidir. İçeriğinde yer alan nemlendirici etkisi ile birlikte cildinizi nemlendirir. Hafif bir makyaj için tercih edilebildiği gibi, baz olarak da kullanıma uygundur. Transparan bir pudra ile birlikte doğal bir allık tercihi yapabilirsiniz. Eyeliner ve nude bir ruj sonrası ise görünümünüz oldukça doğal olacaktır. Aradığınız tüm makyaj malzemelerini uygun fiyat seçenekleri ile birlikte Watsons'ta rahatlıkla bulabilirsiniz. Siz de hemen Watsons'ta bambaşka bir görünüme kavuşabileceğiniz ürünleri inceleyin.



AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

0 comments

Popüler Yayınlar