Elektrik Faturasını Düşürmenin Yolları

Pazar, Mart 10, 2019



Gelir seviyenizi artırmakta zorlanıyor olabilirsiniz ancak giderlerinizi düşürerek ekonomik anlamda ciddi bir tasarruf yapabilirsiniz. Giderleri düşürmenin en kolay yolu ise faturalar için daha düşük bir bütçe ayırma keyfini yaşamaktır. Özellikle elektrik faturanızın çok daha düşük rakamları tekabül etmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Üstelik bunun için çok radikal değişiklikler yapmanıza gerek yok. Sadece enerji tasarrufu için ipuçlarına ihtiyacınız var.

Peki, neler yapabilirsiniz? Basit değişiklikler ile evinizde elektrik kullanımını nasıl azaltacaksınız? Sizleri daha fazla bekletmeden hemen başlayalım! İlk rotamız ampuller!
Tasarruf Yapmak Çok Kolay!
Evinizdeki yılı iş yerinizdeki tüm ampulleri enerji tasarruflu olanlarla değiştirin. Bu değişikliği yapmanızın ardından,  ilk aydan itibaren elektrik faturasındaki düşüşü kendiniz de fark edeceksiniz. Uzun vadede düşündüğünüzde ciddi bir tasarruf miktarı elde edeceğinizi unutmayın!  Su ısıtıcısı hepimizin evinde kullandığı en temel küçük ev aletlerinin başında geliyor. Üstelik gün içerisinde kaç defa su ısıtıcısı kullandığınızı bir düşünün. Yapmanız gereken sadece  her defasında ısıtıcıya ihtiyacınızdan daha fazla su koymamak olacak. Bu sayede gereksiz yere elektrik kullanımının önüne geçmiş olacaksınız.
Çamaşır ve Bulaşık Makinası Kullanımı Böyle Olmalı!
Haftada belki de birkaç kez kullandığınız çamaşır ve bulaşık makinesi ile ilgili de ciddi hatalar yapıyor olabilirsiniz. Örneğin bulaşık makinesini tam olarak dolmadan çalıştırmanız nedeniyle  bir yıl boyunca gereksiz yere ne kadar çok para ödediğinizi düşünün.  Çok kirli olmayan çamaşırlarınızı ekonomik programda yıkayarak elektrikle birlikte su giderlerinizi de düşürebilirsiniz. Ütü yaparken son 5 dakika içerisinde ütünün fişini çekmeniz dahi bütçenize ciddi bir tasarruf olarak yansıyacaktır.
Yiyeceklerinizi  ve içeceklerinizi buzdolabına kapalı saklama kapları kullanarak koymanız buzdolabınızın çok daha az elektrik tüketmesini beraberinde getirir. Ayrıca fırını kullanırken kapağı sıklıkla açmak yerine içerisindeki malzemeyi camından bakarak kontrol etmeniz yine enerji tasarrufu sağlamanın en kolay yollarından biri olarak karşınıza çıkıyor.
Aslında enerji kullanımına dair yapabileceğiniz basit değişiklikler sadece bunlarla sınırlı değil. Çok daha fazlasını öğrenmek için Enerjisa internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede gerçekten herkesin uygulayabileceği çok kolay tasarruf yöntemleri var. Faturanızı belki de %50 düşürmenizi sağlayacak bu yöntemleri mutlaka öğrenin!

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

0 comments

Popüler Yayınlar