Hayata Farklı Pencerelerden Bakmanın Yolu

Pazartesi, Ekim 08, 2018

yabancı dil bilmenin önemi

   Hayatımda her zaman iyi bir dil bilmenin birçok artısını yaşadım. Bu yüzden sadece bir alanda değil birçok alanda bana fayda gösteren yabancı dil bilmenin önemini anlatıcam bu blog yazımda.


    Öncelikle yabancı dilimi kendi öğretmenlik mesleğimde kullanmanın yanısıra, okula gelen yabancılarla iletişimde, özel derslerde kullandım. İnteraktif bir yaşamın içindesiniz eğer birden fazla dil biliyorsanız, bu kesin.

    Öğrencilik yıllarımda yeri geldi harçlığımı çıkartmak için kitap çevirileri yaptım bazı yayınların. En önemlisi de arkadaşımla beraber, tedavi edilemeyen farklı bir bedensel hastalığı olan çocukların aileleri için özel yazılmış ve Türkçeye çevrilmemiş bir kitabı çevirmekti.

    Öğretmenliğe başladıktan yıllar sonra Türkiye genelinde halen yayında olan İngilizce kaynak kitapları yazdım. Bildiğim İngilizceyi olabildiğince limitsiz kullanmak, öğretmek artık benim için zevk haline gelmişti. Bu zevkin yanında kazanç da elde ediyor olmam işin cabasıydı.

   Ama ben hala yabancı dilimi daha farklı alanlarda kullanmaktan çekinmedim. Bir gün arkadaşımın blog aç demesiyle, açtığım bu blogta da yabancı dil bilmenin artılarını yaşadım. Blog sayesinde benimle iletişime geçen yabancı firmalardan tutun da yabancı takipçilere kadar birçok insanlarla iletişim halinde oldum. Birçok yabancı marka ürün deneyimlerim oldu. Bu yüzden blogum yeri geldi birçok yabancı ülkeler tarafından çok izlendi ve hala izlenmekte.

   Bunların yanısıra, ilk yurtdışı seyahatimde, yabancılarla kolay iletişim kurmanın mutluluğunu yaşadım. Hiç zorluk çekmedim bile. Yabancı dilim sayesinde oldukça güvende hissediyordum kendimi. Her türlü ihtiyacımı kolaylıkla karşılayabildim, derdimi kolaylıkla anlatabildim.

   Lise yıllarında IYS(International Youth Service) aracılığıyla edindiğim yabancı mektup arkadaşlarımla şimdi hala sosyal medya üzerinden iletişim halindeyiz. Arkadaşlıklarımız bildiğimiz yabancı dil sayesinde de pekişti ve devam etmiş oldu.

   Başka dünyalara açıldım tıpkı dünya seyahati yapan bir gemide gibi. Gerek iş yaşamımda, gerekse sosyal hayatımda yabancı dil bilmenin faydasını çok gördüm. Kısaca bildiğim yabancı dil sayesinde hayata başka pencerelerden bakmanın yolunu buldum ben!
   

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

8 comments

  1. Dil öğrenmek kesinlikle insanın ufkunu genişletiyor. Ben o dili konuşabilmekle birlikte, konuşulduğu ülkenin/ülkelerin kültürünü öğrenmeyi de seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Farklı bir dil biliyor olmak gerçekten çok güzel. Size yeni dünyaları kapılarını açıyor.

    YanıtlaSil
  3. farklı dil bilmek gerçekten çok önemli canım!

    YanıtlaSil
  4. Yabancı dil bilmenin her yerde faydası oluyor ve global markalar'da yabancı dil bilen elemanlar ön planda tutuyor bu çalışmanız süper olmuş başarılarınızın devamını dilerim nilgün hanım.

    YanıtlaSil
  5. Hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri lisede bir yıl hazırlık okumak ve dille ilgili akademik kurslarla bunu desteklemek oldu. Dil öğrenmek gerçekten önemli, aktif olarak kullanabilmek daha da önemli.

    YanıtlaSil
  6. Yabancı dil bilmek çok önemli ben de geliştirmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Yabancı dil(ler) bilmek gerçekten önemli.

    YanıtlaSil
  8. Katılıyorum, dil bilmenin önemi gayet açık ve günümüzde eskiye nazaran daha da gerekli. Geçtiğimiz yaz Malta'da ESE dil okulunda 2 ay dil eğitimi aldım. Halen çok eksiğim var ancak hiç yoktan iyidir. İmkanı olan herkesin fırsat buldukça yurt dışını deneyimlemesini öneririm. Bu arada Malta'yı da öneririm, eğitim olmasa da bile muhakkak gezmek için gidilmesi gereken tarih ve kültür dolu bir ülke.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar