Kolay Bluz Dikimi

Salı, Temmuz 17, 2018

dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi
     
         Çok basit temel bluz kalıbından dikilmiş bu bluzun sadece kollarında biraz hareket var. Ancak kumaş olarak oldukça zor bir kumaş, ama bunun için size pratik bilgiler vericem ve kolayca bluzunuzu dikeceksiniz.


          Mat saten olan kumaşım çok kayan bir kumaş olduğu için onu kesmek de dikmek de bir o kadar zor oluyor. Çoğu dikiş diken şifon dikmekte de zorlanabilir, ama bu bahsedicem bilgi size faydalı olabilir. Yaklaşık 1,5 metreden diktiğim bu bluzu keserken masada değil, halı üzerinde dikiyorum. Kumaşın üzerine kalıbı yerleştirirken onu aynı zamanda toplu iğnelerle halıya  tutturuyorum. Bildiğiniz halıya batırıyorum iğneleri, böylelikle kumaş kaymıyor. Ben hatta çizmeden direk kesiyorum.

   Temel bluz kalıbı, Burda dergisinde buna benzer çok kalıp var. Ben çok eskiden çıkardığım için kalıbı tam kalıp modeli ve dergi sayısını bilmiyorum. Ancak göğüs pensi, yuvarlak yaka, kollu biz bluz kalıbından bu modeli çıkartabilirsiniz. Sizin için paintte kafanızda oluşacak teknik çizim yaptım. Umarım yardımcı olur. Yakayı aynı kumaşından pervaz yapıp  çevirdim. Başın daha kolay girmesi için yakanın arkasına kesi atıp, kopça ile diktim.b Kol her zamanki gibi truvakar kol. Kol kısmına kalın bant yapıp onu da tekrar kıvırdım.

   Kolda gördüğünüz taş detayları, daha önce varolan kolyemin taşlarını söküp kol üzerine diktim. Böylelikle farklı bir görüntü elde ettiğimi düşünüyorum.


dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi




dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi

dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi

dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi

dikiş blogu-Kolay Bluz Dikimi

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

2 comments

Popüler Yayınlar