Ahududu Modeli Hırka

Pazartesi, Haziran 11, 2018

Ahududu Modeli Hırka
     
     İnstagramda yabancı moda bloglarında bu hırkayı gördüğümde hemen benim de örmem gerekli dedim. Ahududu modeli hırka örümü açısından karışık gözükse de oldukça kolay. Kısa süre sonra hemen modele adapte olup rahatlıkla örüyorsunuz.




    Ben bu modeli daha önceden az da olsa biliyordum ama başlangıcında sıkıntı yaşıyordum. Ancak google amcaya ahududu modeli balon kollu hırka deseniz hemen ilk video size bu konuda yardımcı oluyor bile. Ben izleyerek ördüm mesela. Yalnız ipin kalınlığına göre ilmek sayısını artırmanız ya da azaltmanız gerekebilir. Mesela mor renkli hırkayı örerken sökmüşlüğüm var ilmek sayısı yetersiz olduğu için. Bu ipim aslında bayanların battaniye ördüğü kadife ip. Bu yüzden modeli biraz daha farklı gösterdi. Bu hırkayı örmek için tam 5 yumak kadife ip harcadım. Neden kadife ip derseniz, rengine vurulduğum için. Ben biraz beden kısmını kısa tuttum siz daha uzun da örebilirsiniz.


    Artık ördüğüm mor olanı sonbaharda tanıtmak kısmet olacak çünkü havalar inanılmaz sıcak. Hırka da oldukça kalın. Gardrobumda iki renk aynı model hırkaya yer ayırdığım için mor rengini de örüyorum. İsterseniz yakından hırkaya ve modele bakalım.

   Musmutlu günlerimiz olsun, hobisiz günlerimiz olmasın...

Ahududu Modeli Hırka



Ahududu Modeli Hırka

Ahududu Modeli Hırka

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

7 comments

  1. çok güzel olmuş ama ben hiç örgü örmeyi bilmiyorum maalesef .-((

    YanıtlaSil
  2. ay bunu ilk gördüğümde de bayılmıştım valla yine öyle rengi hele!!!

    YanıtlaSil
  3. Bu modelin biraz daha farklı versiyonun kızıma ördüm. Bir tanede kendime örmek istiyorum. Ama gözüm bir türlü yemiyordu. Canım seni tebrik ederim. Çok güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım sana bu yeşil çok yakışıyor sağlıkla giy.

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş. çok yakışmış. On parmakta on marifet. Maşallah.. Örmeyi severim ama üşenirim..

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullan, yakınen gördüm, çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, harika olmuş 😍 hele kadifedeki duruşuna bayıldım 💗 güle güle giyim 😘

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar