Pratik Etek Dikimi

Pazar, Eylül 24, 2017

diktiklerim-etekler-dikiş blogu-pencil skirt-sewing
    Çok pratik diktiğim bu kalem etek aslında kumaşın azlığından kaynaklı. Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker atasözünü bu postta hissedebilirsiniz. Bir bakın bakalım kalem eteği nasıl dikmişim.


    Kumaşın eni çok dar olduğu için yanlardan dikecek şekilde kesim yapıp dikemezdim. Peki ben ne yaptım? Ben yan dikişlerinin olduğu kısma uzun ve büyük bir pens attım, bir de ön kısımlara iki küçük pens; işte o kadar. Son olarak alt kalın astar kumaşına diktiğim danteli fermuarını da dikerek arkada birleştirdim. Yani bu etek de sadece arka dikiş var boydan boya. Yanlarda boydan dikiş yok. İnanın üzerimde gördüğünüz gibi ancak yetti. Hiç kenralarından almadım bile kumaşın. Böylelikle yurtdışı online alışveriş sitesinden gelen az kumaşımı da değerlendirmiş oldum. Çok pratik diktiğim bu eteğe kemer bile dikmedim. Sadece üst beli ovarloktan sonra kıvırdım. Çünkü üzerine takım olarak giyeceğim bluz peplum modelde olduğu için kemer kısmını örttüğünden, ben de işin kolayına kaçtım.

   Etek pratik olunca dikim saati de oldukça kısalıyor. Bu yüzden bu eteği dikmekten büyük keyif aldım. Ve sonuçtan da çok memnun kaldım. Yani bu eteğin dikiminde kalıp falan yok. Sadece bel basen ölçünüze göre pens atıp arkada kumaşı birleştiriyorsunuz. Eteğin etek ucunu da kıvırmadım, bütünlüğü bozmamak adına. Dikiş blogu olarak arada size böyle pratik bilgiler vermekten hoşlanıyorum.

  Peki siz benim kombin yaptığım bluzla detaylı görmeye ne dersiniz. O zaman buraya bakabilirsiniz. Sevgiler ve bol dikişli günler...
 
diktiklerim-etekler-dikiş blogu-pencil skirt-sewing

diktiklerim-etekler-dikiş blogu-pencil skirt-sewing

diktiklerim-etekler-dikiş blogu-pencil skirt-sewing






AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

7 comments

  1. Çok beğendim Nilgün'cüm nefis olmuş benzer pratiklikleri amatörce ben de yapıyorum önemli olan sonuç ve bu da mükemmel duruyor üzerinde

    YanıtlaSil
  2. Anlattığınızda kolay gibi gelse de bence beceri isteyen bir iş. Renk uyumunuz bu arada yine harika. Tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  3. ben dikemem tabi ama şahane olmuş güle güle giy .-))

    YanıtlaSil
  4. Güzel günlerde giy eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba kuması nereden aldınız acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya yazısını tıklarsanız direk site linki var. Yurtdışından kumaş

      Sil

Popüler Yayınlar