YATSAN YASTIK MODELLERİ BİZİ BAŞTAN ÇIKARIYOR

Pazar, Temmuz 30, 2017

alışveri-yatsan-yastık modelleri

Rahat ve sağlıklı bir uyku uyumak için yastık seçimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Ancak yastık seçerken de aynı yatak seçiminde olduğu gibi bazı kriterlere dikkat etmemiz gerekiyor.
Öncelikle, seçtiğiniz yastığın omurganızı desteklediğinden emin olmalısınız. Çünkü geceleri baş ve boyun bölgesini destekleyen konforlu bir yastıkta uyumak; sabahları kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenize katkıda bulunacaktır.

Bir diğer faktör ise yastık seçiminizde uyku pozisyonunuzu dikkate almanız gerektiğidir. Uyku sırasında aldığınız pozisyona göre uyum sağlayan bir yastık seçimi size yaşamınızda fazlasıyla yarar sağlayacaktır. Örneğin yana yatarak uyuyan kişiler; yastık yüksekliğini ya orta ya da yüksek biçiminde seçmelidir. Yüz üstü uyuyanlar için ise kesinlikle yumuşak yastık tavsiye edilir. Çünkü bu şekilde uyuyanlar başlarını yastığa gömerler ve omurgasıyla birlikte baş ve boyun bölgesinden de destek alırlar. Sırt üstü uyumayı sevenler ise; kesintisiz bir uyku için sert ve orta yumuşaklıkta olan ve aynı zamanda alçak ya da orta yükseklikte olan modellerden birini tercih etmelidir. Son olarak yastığın içinin ne ile doldurulduğu da doğru yastık seçimi açısından fazlasıyla önemlidir.
Ben Yatsan yastık modelleri içerisinde Technogel Deluxe olanı kullanıyorum. Tercih ettiğim yastık ile; sağlığım ve alışkın olduğum uyku pozisyonu açısından keyifli bir uyku çekebiliyor ve sabahları kendimi daha dinç hissederek kalkabiliyorum. Ayrıca içerisinde bulunan özel sıvının elastik bir madde ile karıştırılması ile üretilen bu yastık modeli; Technogel serisinin en yüksek ve hacimli yastığı. Reflü ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip olan insanlar için önerilen bu model; baş ve boyun bölgesi dik durumda uyumak zorunda olanlar için üretilmiştir. Reflü rahatsızlım sebebi ile ve yılardır dik uyuma alışkanlığımdan dolayı ben de bu modeli tercih ediyorum. Ancak alerjik bir bünyeye sahip olan eşim benden farklı olarak Air Dolphin Visco yastıkta daha rahat ve sağlıklı uyuduğunu dile getiriyor. Visco yastık modelleri; içinde barındırdıkları doğal maddeler sebebi ile alerjik bir bünyesi olanlar için gerçekten ideal. Aynı zamanda boyun kıvrımlarına uyum sağlayan yapısıyla oldukça da konforlu. Çünkü bu yastıklar, kan dolaşımını rahatlattığından dolayı; visko yastıklarını tercih edenlere rahat ve kesintisiz bir uyku sunuyor.
Unutmayın yastığımızı uyku konforumuz ve sağlığımızı dikkate alarak seçmelisiniz. Seçeceğiniz yastık için ise kesinlikle sağlam bir ön araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.


AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

2 comments

Popüler Yayınlar