Nikah Şekeri Nasıl Olmalı?

Pazartesi, Nisan 17, 2017

   
Nikah şekeri

    Geçmişten günümüze kadar bir gelenek halinde varlığını devam ettiren birçok ürün bulunmaktadır. Dünya evine girmeye hazırlanan gelin ve damat adayları özel günleri için nikah şekeri tercih etmektedirler. Artık nikah şekerinin de bir modası var...

   
   Gelin ve damat adayları nikah, nişan veya düğünlerinde onları yalnız bırakmayan yakınlarına özel günlerine geldikleri için bir teşekkür etme aracı olarak ve aynı zamanda özel günlerinin tatlı bir anısı olarak nikah şekerini tercih etmektedirler. Nikah şekeri kullanımı günümüzde gelenek haline gelmiştir. Nikah, nişan, düğün derken gelin ve damat adayları yeterince yorulmaktadırlar ve bu özel günleri için gerekli olan küçük detaylara gerekli olan zamanı ayıramamaktadırlar. Nikah şekeri küçük bir detay olarak gözükse de aslında özel günün gerçekleştirileceği mekanın bütünlüğü açısından büyük bir detaydır. Piyasada nikah şekeri üreten ve satan birçok firma bulunmaktadır. Gelin ve damat adayları nikah şekerini seçerken düğün, nişan veya nikahlarını yapacakları ortamın dizaynını ön planda tutmalıdırlar. Bütünlüğe ve uyuma önem veren bireylerin ufak bir kurdele seçiminde dahi dizaynı ön planda tutmaları gerekmektedir. Piyasada nikah şekeri üreten firma ve kurumların çok olması gelin ve damat adaylarının bütçelerine en uygun olan ürünü rahatlıkla seçmelerine olanak sağlayacaktır. Nikah şekerleri adet olarak değil de toptan yüklü miktarda alındığı için gelin ve damat adayları yüklü miktarlar ödemektedirler. Nikah, nişan ve düğün için yapılan yüklü harcamaların üzerine birde bu tarz küçük detaylar için yapılan harcamalar eklenmektedir. Günümüzde tercih edilecek olan nikah şekerlerinin hem maddi açıdan gelin ve damat adaylarının ceplerine uygun olması gerekmekte hem de kalite olarak uzun süre kullanılabilecek yapıda olması gerekmektedir.  

Nikah şekeri

Nikah şekeri

Hem Bütçeye Hem de Mevcut Ortamına Uygun Bir Seçim Yapılması Gerekmektedir 
Günümüzde nikah şekeri üreten ve satışa sunan birçok firma bulunmaktadır. Bu durum gelin ve damat adayları için büyük bir avantajdır. Düğün, nişan ve nikahın telaşından dolayı kısıtlı zamanı bulunan bireylerin küçük detaylar için ek süreye ihtiyaçları bulunmakta fakat bu pek mümkün olmamaktadır. Tam bu noktada internet siteleri üzerinden satışa sunulan nikah şekerleri gelin ve damat adaylarının yardımına koşmaktadır. Nikah şekerini daha uygun fiyata satın almak istiyorsanız aynı zamanda zevk ve tercihinize en uygun ürünü tercih etmek istiyorsanız internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Nikah şekeri tercih edilirken ürünün modelini gelinlik ve damatlığın sahip olduğu tarza yakın seçebilirsiniz. Düğün, nişan veya nikahın yapılacağı ortamın dizaynına göre nikah şekerini tercih ederseniz bir bütünlük oluşturabilirsiniz. Nikah şekeri üreten birçok firma bulunduğu için piyasa da birçok nikah şekeri modeli bulunmaktadır. Bu durum sayesinde ortamın dizaynına veya gelin ve damat adayının giyecekleri kıyafetlerin modeline uygun nikah şekeri tercih edilebilir. Nikah şekeri tercih edilirken dikkat edilecek tek bir husus bulunmaktadır. Bu husus ortamın, gelin ve damat adayının tarzına uygun seçim gerçekleştirmektir. 


Nikah şekeri









AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

10 comments

  1. Nikah şekerleri için oldukça çok çeşit mevcut. Lakin en güzelleri belirli bir vakıfa ( Türk eğitim vakfı, darüşşafaka gibi ) yapılan bağışlar neticesinde hazırlanan şekerler.

    YanıtlaSil
  2. Morlu olani begendim 😊

    YanıtlaSil
  3. Ürün fotoğrafları çok güzel çekilmiş. Nikah şekerleri küçükken ne kadar severdik. Annemden gizli, gümüşlükten o şekerleri aşırmak başka keyifliydi. :)

    YanıtlaSil
  4. Üstteki yorumla hatırladım heyecanla açıp yediğim badem şekerlerini !

    YanıtlaSil
  5. Kendi nikah şekerimi kendim hazırlamıştım aklıma o geldi...ne tatlı telaşlar...

    YanıtlaSil
  6. şimdi o kadar çok seçenek var ki bir arkadaşım makaron koymuştu kızının nikah şekerlerine.. benim zamanımda evlenirken lavanta keseleri modaydı onlardan yaptırmıştık..

    YanıtlaSil
  7. Su sıralar tam da bu öevzuların ustunde gezınırken, secımımı guzel bırsekılde yaptıgıma ınanıyorum. Yakında sızler ıle de paylasacagım.. Bu guzel post ıcın tesekkur ederız 😊😊

    YanıtlaSil
  8. bende kızımın doğumunda ve baby shower hediyelerini kendim hazırlamıştım...

    YanıtlaSil
  9. Çok şeker görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  10. Hepsine de bayıldım, çok güzeller. Çocukken de çok severdim, o zaman bu kadar ilginç şeyler yoktu, iki badem şekerini, tüle sarar, bir de fiyonk o kadardı.:)))Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar