Dr. Buğra Adil Buyrukçu - Akapunktur ve Fitoterapi Uzmanı

Cuma, Ocak 06, 2017

    Beni özellikle instagramdan takip edenler bilir. Yaklaşık birkaç haftadır akapunktur ile bölgesel incelme ve genel zayıflama uygulamasına başladım. Zayıflama aşamalarını ve sonuçlarını ileride ayrıntılı başka bir postta anlatıcam. Bugün size bu uygulamaları yapan akapunktur ve fitoterapi uzmanı doktorum Buğra Adil Buyrukçu hakkında bilgi vericem.
   Akapunktur ile zayıflama yoluna girdiğim bu dönemde uygulamayı gerçekleştiren Dr. Buğra Adil Buyrukçu ile kısa bir söyleşi yaptık. Sorularımı nasıl cevaplandırmış bir bakalım?

   1. Dr. Buğra Adil Buyrukçu kimdir?

   1976 yılında Antalyada doğdum. Ailem Antalyanın köklerinden. Anne tarafım  Bulgaristan göçmeni. Antalya Lisesini bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. 1998 yılında tıp fakültesinden mezun oldum. mezun olduktan sonra da yurtdışına gittim. Yurt dışında çalışmalarım oldu ve daha sonra Türkiyeye gelip tüp bebek uzmanlığını aldım. Özel Tüp Bebek Merkezi kurdum. Bu Özel Tüp Bebek Merkezini daha sonra devrederek Türkiyenin en büyük Tüp Bebek Merkezini kurdum. Geçen iki yıl öncesinde de Geleneksel Tamamlayıcı Tıp üzerine çalışmalarımı yürüttüm. Geleneksel Tamamlayıcı Tıpta akapunktur, hipnoz, kupa tedavisi, hacemat, ozon tedavisi,mezoterapi ve fitoterapi ile çok yakından ilgileniyorum ve bu konuda çalışmalar yapıyorum.

  2. Akapunktur tedavisi eğitimini nerede gördünüz?

    Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde gördüm. Sonra da yurtdışında eğitim aldım. Özellikle kulak akapunturu üzerine Fransada eğitim aldım. Amerikada kozmetik akapunktur eğitimi aldım. Pekinde vücut akapunkturu üzerine eğitim aldım.

  3. Kliniğinizde uygulanan uygulamalar nelerdir?

    Burada akapunktur ile ilgili tedavilerin hemen hemen hepsi yapılmakta, elektroakapuntur, bölgesel akapunktur, vücut akapunkturu, kulak akapunkturu yapılmakta. Özellikle elektroakapunktur ile bölgesel zayıflama üzerine çok ciddi çalışmalarımız var, sigara bırakma, ağrı tedavileri, alerjik ağrılar, bel ağrıları, boyun ağrıları, baş ağrıları özellikle migren tedavisi, boy uzatma akapunturu uyguladığımız tedavilerden. Gaps tedavisi uyguluyoruz.

  4. Gaps tedavisini biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

   Gaps tedavisi özellikle dikkat eksikliğinde, otizmli çocuklarda, hiperaktivitede bağırsak metabolizma tedavisi olan Gaps tedavisi çok etkili. Türkiyede ilk kez Gaps hastaları için uygulanması gereken diyeti biz hazırlayıp hastaların evine gönderiyoruz, çünkü bu diyet zor bir diyet ve hazırlanması zor olduğu için aileler ya da hastalar bunu hazırlamaya çalışsa da zorluğundan dolayı bir iki ay içinde vazgeçiyor ve çocuklar da bu tedaviyi alamıyor. Onun için biz diyeti uyguluyoruz, evine gönderiyoruz; böylece rahatlıkla hasta tedavisine devam ediyor. Beslenmesine yönelik çok farklı besinler verebiliyoruz. Bu açıdan da çok büyük bir avantaj oluyor hastalar için. Bunu da Türkiyede yapan ilk ve tek merkeziz.

   5. Özellikle instagram hesabınızda dikkatimi çeken bir hastanız göğsünde bulunan kistlerden akapuntur yöntemi ile kurtulduğunu belirtmiş. Akapunktur ile kistler yok olabiliyor mu?

   Akapunktur endikasyonları içinde kist tedavisi diye birşey yok. Ama ilginçtir ki, özellikle akapunktur tedavisi sonrası yumurtalık kistleri ve vakasal olarak izlediğimiz hastamızın dediği gibi meme kistlerinin yok olduğunu gözlemliyoruz. Onun için tedavi ediyor dersek uluslararası kabul görmüş bir tedavi şekli değil. Ama bir gerçek de varki akapunkturun uluslararası kabul görmüş tedavi şekilleri olmasa da birçok yeri düzenleyebiliyor, ve bu tarzda kistlerinin geçtiğini söyleyen hastalarımız var.

  6. Fitoterapi hakkında biraz bilgi verir misiniz?

    Fitoterapi eğitimini Yıldırım Beyazıt Üniveristesinde aldım. 2016 itibariyle Türkiyenin ilk yetiştirdiği fitoterapi hekimlerinden biriyim. Fitoterapi, bitkisel tedavidir. Hangi bitkinin nerede kullanılacağını planladığımız bir tedavi şekli. Bitkilerin doğru kullanımı ile alakalı. Çünkü hepimiz zaten bitkileri kullanıyoruz. Ve bu bitkilerin doğru kullanılması için de fitoterapinin önemi bizde oldukça fazla.

     Bu güzel söyleşi için doktorum Buğra Adil Buyrukçuya çok teşekkür ediyorum...


Dr. Buğra A. Buyrukçu Kliniği
Mustafa Kemal M. 2132. S. 
Ege Apartmanı No:9/11
Çankaya / Ankara
Tel: 0 549 743 97 80
       0 312 220 21 20







       İnstagramda  @nilgun_ozen_aydin






   

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

8 comments

  1. İnstagram'da görmüştüm postu.500 gram ilk hafta için çok güzel bence.Yazıyı okudum ama benin başka bir şey dikkatimi çekti.Yazı başlığındaki 5 Şubat 2017 Pazar...Ben mi yanlış gördüm diye tekrar baktım..Ayyyy ben de nelere dikkat ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla helal olsun. Nasıl ileri tarihi yayınladı onu da anlamadım. Oysa yazı bugün girildi. Hemen düzelteyim çok teşekkür ederim. Ayrıca ilk hafta 2,5kg verdim. İkinci hafta 500gr. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar. Ben blog yazmaya yeni başladım. Bu işe devam edebilmek için. Sizin yardım ve desteğinize idtiyacim var. Lütfen siz de beni takip edebilir misiniz?

      Sil
    3. Aaa evet ben instagram'da son postunuza istinaden 500 gr.yazmışım ama detaylı inceleyince daha önceki postta 2,5 kg.'yu gördüm.Dikkatimden kaçmış..Bu arada tarihi de fark ettim :)

      Sil
  2. Çok güzel bir söylesi olmus canim. Akupunkturun güzel bir tedavi yöntemi olduguna inaniyorum.

    YanıtlaSil
  3. Gaps tedavisi çok ilgimi çekti özellikle, buna bir bakacağım Nilgün'cüm. Çok hoş bir röportaj olmuş, eline sağlık! Öperim!

    YanıtlaSil
  4. Sonucu merakla bekliyorum canım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  5. Ogansia firmasının reji mantarlı kahvesi ve reji mantarlı yeşil çayını deneyin.Hem kilodan kurtulun,hem de tavsiye edip para kazanın.05534793922

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar