Pantolon Bluz Takım Dikimi

Pazartesi, Aralık 19, 2016

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing
   Aslında bu diktiğim kıyafetimi birçok blog postumda gördünüz ancak dikiş detaylarını paylaşamamıştım. Pantolon bluz takım dikimini bu postumda sizlere biraz daha detaylı anlatıcam. Biliyorsunuzki bu takımı #nilgunozenaydin2yasinda etkinliğinde giymiştim.
   Hemen hemen etkinliklerime kendi diktiğim birşeyleri giymekten ve sizlere sunmaktan zevk alıyorum. Sizlerle moda ve dikişe dair paylaşımlarımı yapmak bana mutluluk veriyor. Elimden geldiğince bugün de size bu takımı nasıl diktiğimden başlıycam. #nilgunozenaydin2yasinda etkinlik postumu okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz.

   Öncelikle pantolondan başlamak istiyorum. Pantolonum çok sevdiğim krep kumaştan. Özellikle abiye kumaşta matlık ve kusursuzluk istiyorsanız size krep kumaşı tavsiye ederim. Çok ağır ve asil duran bir kumaş bence. Yaklaşık 1.20m aldığınız kumaştan pantolon çıkıyor. Onu çok sevdiğim daha önce de onlarca pantolon diktiğim 2005 Nisan Burdasından bir model. Hatta buradan daha detaylı bakabilirsiniz. Blogumun sağ kolonundaki kategoriler kısmında pantolonlara bakacak olursanız aynı kalıptan ne çeşitli pantolonlar diktiğimi görebilirsiniz. Yine yandan gizli fermuarlı ve cepsiz bir pantolon. Özellikle abiye olarak kullanıcam pantolonda cep sevmiyorum. Hem potluk yapıyor, hem de spor kaçıyor bana göre. Bir de bol paça pantolonda ayakkabınız gözükmemeli. Olabildiğince yere yakın olmalı pantolonun boy uzunluğu. Bu yüzden giyeceğiniz ayakkabıya göre uzunluğunu ayarlamanızı tavsiye ederim.

   Gelelim bluza. Yine kumaşta cimrilik yapınca biraz ter attım bluzu çıkarmakta. Arkadan komple fermuarlı. Temel bluz kalıbından çıkardığım bu modelde ( Yıllar önce kalıbı çıkardığım için hangi Burda dergisi olduğunu bilemiyorum, ancak siz dilediğiniz çok basit bir bluz kalıbından dikebilirsiniz) sadece göğüs pensi var. Dantel kumaşın ön kısmına pantolondan arta kalan kumaşlardan şerit diktim ki bunun için krep kumaşınızı bir 10cm daha fazla almanız gerekiyor. Şeritleri 8cm kalınlıkta kestikten sonra ütü ile biye gibi yanlarından içe doğru ütülüyorsunuz ve bluza yerleştirmek istediğiniz kısma iğneleyerek sonra üzerinden dikiyorsunuz. Bunun için çok yavaş dikmeniz ve itinalı dikmeniz gerekiyor. İğneleri her yaklaşan dikişte birer birer çıkarmanız gerekli. Bakın size iğnelediğim şekliyle bir de dikişten sonraki haliyle fotoğrafladım.

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

   Yakayı yuvarlak şekilde kesip dantel kumaşın güpür detayından incecik kesip yakaya diktim ince ince el dikişiyle. Bluzun altında gördüğünüz straplez bluzu ise pantolonun krep kumaşından 60 cm daha fazla alarak (yani krep kumaştan totalde yaklaşık 2m alıyorsunuz) diktim. Krep kumaşın hafif likrası olduğu için çok basit Tişört gibi giyebileceğiniz şekilde diktim. Yani hiçbir yerinde fermuar yok. Sadece yine göğüs pensi var. Göğüs kısmı verevli kestim.

  Bu kıyafetimin dikiş detayları bu kadar. Krepte ve dantel kumaşta aynı tonu tutturmak zor oldu ama yine de sonuçtan memnunum.

  Yazıma Audrey Hepburnın sözü ile son veriyorum...
 
  Şıklık asla eskimeyecek güzelliktir...

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

abiye dikimi-dikiş blogu-dikiş-sewing

 





       İnstagramda  @nilgun_ozen_aydin



AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

22 comments

  1. ben bu kıyafetini çok beğendim böyle ten rengi tonları benim çok tercih ettiğim renkler değil ama çok zarif durmuş sana çok yakışmış :-))

    YanıtlaSil
  2. Emeklerine sağlık çok şık bir takım bu:)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik ne guzel olmus:)

    YanıtlaSil
  4. Perfect outfit ) Thanks a lot for sharing)
    http://beyoutiful.com.ua

    YanıtlaSil
  5. Çok şık gerçekten, emeğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok şık, zarif, ne güzel dikmişsin, eline sağlık. Güle güle giy...:)

    YanıtlaSil
  7. Sana çok yakışmıştı canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. instagramda etkinliğinizin fotolarını beğenirken çok dikkatimi çekmişti kıyafetiniz, gerçekten çok yakışmış, inanılmaz güzel duruyor. elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  9. Bloğun 2. yaşı kutlu olsun. Daha uzun yıllar büyük başarılara imza atacağına eminim.. Pantolon bluz takım çok şık. çok yakışmış..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  10. İnanılmaz güzel bir takım yine Nilgüncüm, birebir gördüm, bu fotodakilerden çoook daha şık, gösterişli ve enfesti :)
    Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  11. Kıyafetin çok çok şıktı zaten o gün Nilgün; saçın ve makyajın da inanılmaz uyumluydu. Çok beğenmiştim! Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Ahhh o Burda dergilerine aboneydim bir ara.Hayatımın Egemen ve Derin olmadığı dönemlerde.2 sene hobim olmuştu dikiş...şimdi o günleri yad ettim sayende tekrar.Ellerine sağlık,çok ta güzel kombinlemişsin..

    YanıtlaSil
  13. Nilgün Hanım instagramda gördüğüm zamanda çok güzel olmuşsunuz maşallah demiştim :)

    YanıtlaSil
  14. emeğine sağlık tatlım çok hoş görünüyorsun dantel her zaman zarif ve güzel

    YanıtlaSil
  15. Nilgün'cüm eline sağlık.Harikalar yaratmışsın yine ;)

    YanıtlaSil
  16. Bu takımı dikmiş olmanıza çok şaşırdım şahane olmuş

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten cok basarili bir is çikarmissin canim. Sana da inanilmaz derece yakismisti.

    YanıtlaSil
  18. Giysinin rengi modeli ve siz çok asil zarif görünüyorsunuz gerçektende krep çok ağır duruşu olan bir kumaş.

    YanıtlaSil
  19. İnstagramda da bayılmıştım , hem muhteşem bir organizasyon hazırlamışsın hem de kendin peri gibi olmuşsun Nilgüncüm .

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar