Özellikle Online Alışveriş Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Çarşamba, Eylül 07, 2016


  Yurtdışından alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğim sizin için. Bu konu gerçekten alışveriş memnuniyetinizi artırabilir.

   Size birçok yabancı alışveriş sitelerinden bahsediyorum zaman zaman. Bazıları yaptıkları alışverişten memnun kalırken bazıları da memnun kalmıyor. Bunun sebebi istediği gibi ürünün gelmemesi. Size önerilerim olacak bu konuda.

 *Birkere çok ucuz olan bir üründen pahalı benzeri kadar kalite beklemeyin.

 *Beden bilgisine özellikle dikkat edin. Size Chart kısmından bel, göğüs, basen, omuz bölümlerinin hem inch hem de cm cinsinden değerlerine iyi bakın. Hatta bakarken kendi beden ölçünüzü yine mezura ile ölçüp karşılaştırın.

   Bakın alttaki resimlerde sırasıyla;
     Bizim bedenimiz      -     Göğüs        -         Bel         -     Uzunluk     -      Omuz Genişliği   diye bilgi verilmiş.






 *Ürünün kol, boy ya da bacak uzunluğuna dikkat edin ürünü seçerken. Bu bilgiye iyi bakmanız ürünün üzerinizde nasıl duracağı tahminini verir.

  *Ürün kumaş bilgisine özellikle bakın. Polyester ya da cotton blend gibi ibareler ürünün pamuklu ya da polyester olduğunu gösterir.

  *Ürünü manken üzerinden olanından çok direk resmi olanı seçiniz. Yani bir manken üzerinde değil de direk ürünün kendi resmi kesinlikle o ürünün birebir geleceğini gösterir. Çünkü ürün direk resimlenmiştir. Mesela alttaki resim gibi, direk ürün resmi çünkü. Hatta bazı sitelerde alıcıların ürünü kendi üzerinde resimledikleri fotoğrafları ürünün hemen altında review kısmında bulunabiliyor ki bu daha da ürün hakkında açıkça bilgi verir.



  *Ürünün kargo ücretsiz mi yoksa kargo ücreti de dahil olup olmadığına dikkat edin.

  *Yurtiçi ve yurtdışı alışverişlerinizde kartla alışveriş yaparken en güvenilir yöntem olan sanal kart oluşturmayı öğrenin. Çünkü sanal karta sadece alışveriş miktarı kadar para atabilirsiniz. Böylelikle asla fazla paranız çekilemez.


  Bu konulara dikkat ettiğiniz müddetçe alışverişinizden memnun kalacağınıza inanıyorum. Hatta bazı ürünleri Türkiyeye göre inanılmaz indirimli alma şansını yakalayabiliyorsunuz. Mesela daha önce yerli bir mağazadan 39 TL ye aldığım kolyenin birebir aynısını yabancı sitede 2 Dolara yani 6-7 TL ye gördüm. Zaten mağazada oradan almış, satışını yapıyor.

  Bu dediklerime dikkat etmediğinizde bazı firmalar da bu konuda suçlanabiliyor . Hem kendiniz madur olmamak için hem de onları madur etmemek için bu önerilerimi lütfen dikkate alın. Sevgiler.





       İnstagramda  @nilgun_ozen_aydin









AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

11 comments

  1. Teşekkürler bir gün gidersem aklımda bulunacak önerileriniz.

    YanıtlaSil
  2. Önemli bilgilere değinmişsin çok faydalı

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bilgiler Nilgün Hanımcım, ben de çekiniyorum yurtdışı alışverişlerinden. Önerilerinize uyacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Yine ne güzel yazı ! Benimde ölçülerim sıkıntılı olduğu için benim için korkulu rüya yurtdışı alışverişi :)

    YanıtlaSil
  5. Vallahi bilmiyordum
    Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  6. Henüz yurtdışı alışverişi hiç yapmadım... Açıkçası çekiniyorum... Bu bilgiler iyi oldu... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Şimdiye kadar bir tek aldığım bir elbisede beden sıkıntısı yaşadım, diğerlerinde sorun olmadı. Bu tablolara bakmak iyi fikir veriyor cidden, sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. güzel yazı olmuş bu ölçü meselesi hakikaten sıkıntı özellikle çin sitelerinin bedenleri bizimkileri kesinlikle tutmuyor..

    YanıtlaSil
  9. Great post dear! :)kiss
    New post on my blog: http://vesnamar.blogspot.rs/2016/09/zaful-jacket-review.html

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel açıklamalar canım, hepimizin işine yarayacak, sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sanal kart bencede en güzeli. Bende öyle alısveris yapmayı tercih ediyorum güzel yazı ve bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar