KARAKALEM ÇİZİMİM

Salı, Nisan 05, 2016

www.nilgunozenaydin.com-karakalem çizimleri- karakalem portre-drawing-Audrey Hepburn
    Resim yapmak da en güzel hobilerden biri. Sanatın her dalı güzel. Küçükken  hayalimde ressam olmak da vardı. Küçükken herkes bilimadamı ya da astronot olmak isterdi; ben ise her zaman sanata olan aşkımdan olsa gerek ünlü bir ressam olmak isterdim. Sonraki yıllarda o yerini stiliste devretti.
   Karakalem çizimleri de en az suluboya çizimlerim kadar zevk alarak yaptığım uğraşlardan. O çizimlere kumaşlarla ya da objelerle efekt vermekse en büyük zevkim. Yani resim yaparken aynı dikişteki gibi iyi kafa dağıtıyorsunuz. Çocuklarım dünyaya gelmeden önce resime daha ağırlık verirdim. Sabahlara kadar üzerinden kalkmadığım tablolarım mevcut. O ne büyük aşktır işte. Ne acıkırsınız, ne de susar. Alır götürür sizi güzelliklere. Hele de hayal gücünüzü tamamıyla kullandığınız resimler yapıyorsanız, sanat aşkı uçuşta demektir. Resime uzun bir süre ara verişimde kızımın yatak başına yaptığım resmi elleriyle bozması oldu. Olsun canı sağolsun:) Ben de kendimi bu sefer dikişe verdim. Dikişte de çocukların ayağına iğne batmasın diye itinayla yaptım dikişleri. Çünkü o da benim dikiş hayatımı sonlandırırdı, kendimi suçlu ve kötü hissedeceğimden. Hobisiz yaşayamam ben. Allah sağlık versin, her zaman üretmek için, hatta güzel işler üretmek için varım hayatta.
   Gelelim karakalem çizimime: Bu çalışmayı yaparken birçok sertlikteki karakalemleri kullandım. Biliyorsunuz ki o sertlik tonlamada yardımcı oluyor. Ve portrem Audrey Hepburn. O çok beğendiğim vintage akımının da öncüsü bir film yıldızıydı. Güzelliğinin yanısıra hayırsever ve güzel söylemleri olan bir yıldızdır kendisi. Hani derler ya kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş. Bu bence kesinlikle doğru. Tanıdığım güzel yürekli insanların yüzleri de güzel. Hani o kara kalpliler varya onlar da tam yüzlerinde kalplerini yansıtıyorlar. Hiçbir yerde sevilmedikleri için insanların zaafından yararlanıp lider olmak için çaba sarf ediyorlar. Ama o kötülere prim verenlere de ayrıca kızıyorum tabi. Ben insanın iyimserini ama gururlusunu ve asaletlisini severim. Ezeni ya da ezilmek için çaba sarfedeni değil. Bu post çok sosyal mesaj içerdi:) Audrey Hepburn ın en beğendiğim sözleriyle yazımı bitiriyorum.
    Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak,
    Eğer saçların güzel olsun istiyorsan, bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından,
    İnce bir bedense isteğin, ekmeğini açlarla bölüş
    Ve güzel dudaklara sahip olmak için sadece güzel sözler söyle...
Audrey Hepburn


    İnstagramda  @nilgun_ozen_aydin


                                                                                     
 

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

25 comments

  1. çok severim audrey hepburnu. ne güzel çizmişsin , resim yeteneğim olmasını çok isterdim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık... Gerçekten sanat, yaratıcılık ve güzellik fışkırıyor dokunduğunuz her şeyden. :) Ne diyeceğimi bilemiyorum, harikasınız!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de, kimse haber vermedi sanırım: buraya davetlisiniz :) (http://senyokkenkackezkirmizirujsurdum.blogspot.com.tr/2016/04/haftann-blogu-bir-ingilizce.html#more)

      Sil
  3. Karakalem ve illustrasyon çizimlere hep imrenmişimdir. :)) Çok güzel çizmişsiniz, elinize sağlık. :))

    YanıtlaSil
  4. Ay ama ellerinize sağlık :)) Güzel kıyafetlerin kadar çizimlerini de çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bende çok severim karakalemi arada kendimi dinlendirmek istediğimde yada kötü hissettiğimde karalarım birşeyler. İyi hissettiyor insana kendini. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. en beğendiğim sanatçılardan biridir ve o güzel sözleri herkes için hayatın temel taşı olacak cinsten.
    Ellerinize sağlık çizim süper olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Resme ilgisi ve sevgisi olan biri olarak, gerçekten çok iyi olmuş. Hatta ben de bir Audrey Hepburn çalışması yapmıştım blogumda))

    YanıtlaSil
  8. Ya gerçekten sanata saygım inanılmaz, yeteneğim olmadığından mı hep buna uzak kaldığımdan mı bilmiyorum ama çizime ve çizime ruh kattığınız audrey sözlerine bayıldım, bu güzel çalışmaları izlemede kalmalıyım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel söylemiş.Çizimin ise harika. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel çizmişsin:)))

    YanıtlaSil
  11. çizimine bayıldım..giydirmiş sin de pek bir hoş olmuş :) Audrey Hepbun üde tanımış oldum sayende ne güzel söylemiş hakikaten..İnce bir bedense isteğin ekmeğini açlarla bölüş:)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir yazı Nilgün. Bu arada ben de kara kalem çok severdim ama yapmayalı yıllar yıllar oldu. Üreten, hobileri olan insan zaten başka boş şeylerle uğraşmıyor, kalbi güzel duygularla dolu oluyor. Kıskançlık boş, kompleksli ve kötü insanların baş özelliği. Eline sağlık, her yaptığın işin hakkını veriyorsun...

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel cizmişsin. Tıp ki gerçek fotoğrafı gibi olmuş. Resim çizmeyi bende okul yıllarında çok severdim. Ancak daha sonra evlendikten sonra tamamen bıraktım. Ama senin bu çizimlerini gördükçe bende ara ara heves etmiyorum değil. :)

    YanıtlaSil
  14. Zarif hatları, güzel resmetmişsiniz. Zevk sahibi insanların, sanatın birden çok dalında yeteneği oluyor.

    YanıtlaSil
  15. elinize emeğinize sağlık çok güzel ve yaratıcı cidden:)

    YanıtlaSil
  16. harika çizmişsin bence :-)))

    YanıtlaSil
  17. Çok başarılı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Resim konusunda hiçbir zaman yeteneğim olmadı maalesef..:( İmrenerek baktım şimdi bu karakalem çalışmaya.. Muhteşem..:)

    YanıtlaSil
  19. Bu da ayrı bir yetenek işte. Ben çizemem mesela. Harika olmuş ellerine sağlık. O tüylü kürk detayı harika durmuş

    YanıtlaSil
  20. Zerafetiniz yetenek ve becerilerinizden belli👏kıyafet tasarımlarınızda çok güzel.Tebriklerrr(kıskanmıyorum değil haa)

    YanıtlaSil
  21. Arada çiziktiren biri olarak çok başarılı olmuş diyorum. Elinize sağlık. Blogunuzu keşfediyorum. Bana da beklerim ♥

    YanıtlaSil
  22. Oyy cok güzeeel!:) Elinize saglik.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar