AMİGURUMİ BAYKUŞ

Perşembe, Mart 17, 2016

www.nilgunozenaydin.com-amigurumi-amigurumi baykuş-hobi-hobby
   Aslında bu zor günlerde canım hiçbirşey yapmak istemedi. Ne elim birşey dikmeye gitti ne de başka bir şey. Ama oğlum bir gece tutturdu da tutturdu bana amigurumi yap diye. Yapmadığım bir o kalmıştı. Oğlum sayesinde ondan da eksik kalmadım.
  Amigurumi ustalarına saygılarımı gönderiyorum burdan çünkü gerçkten çok özveri isteyen bir hobi, ama çok zevkli. Bana dikiş daha pratik geliyor. Bu daha çok zaman alıyor gibi geldi bana. Herşeyin bir ehli var. Ben amigurumide ilk denememde pek başarılı olamadım ama yinede sizinle paylaşmak istedim.
  İlk deneme olarak çok da kötü değil sanırım. Aslında daha iyi olabilirdi, ancak oğlum ceviz tanesinden bile küçük isteyince ve elimde o gece çok ip olmayınca varolanlarla ortaya bu çıktı. Ayrıca tırnağımda bir acı olduğu için tığı da iyi kullanamadım. Bana gecenin 10:00 unda tutturdu. Yarın iş var bilmez çocuk. Saat 12:00 de bitirebildim. Tabi birçoğumuz bu hobi sanatını görmüştür ama adını bilmiyordur. Bilmeyenler için ben birkez de ben anlatayım. Amigurumi örgü iplerinden sık iğne şeklinde örülerek ve içine pamuk doldurularak yapılan bebek ya da oyuncak hobi sanatı.
   Ben elimden geldiğince aşamalı olarak resmettim. En güzeli lif iplerinden kullanmak ancak ben de o gece sadece beyaz renkte lif ipi vardı. Diğerleri yünlü olduğu için amigurumimiz net olmadı. Önce gövde kısmını oluşturup baykuş amigurumi modelimizin ilk aşamasını tamamladım. Tabi gövdeyi üstten tam örüp kapatmadan pamukları sıkı sıkı doldurdum. Tığınızın arkasıyla iyice sıkıştırın pamukları içeri doğru.


   Ardından baykuşumuzun gözlerine geldi. Beyaz ipten daireler ördükten sonra onu da gövdeye diktim. Ve ortasına da siyah ipten gözbebeğini yaptım bunu iğne yardımıyla yaptım.


   Sonra kanatları ördüm. Bu kısmı yaparken 3 boyutlu olacak şekilde örüyorum yani sadece tek yüzlü bir örgü değil, kese yapıyormuş gibi düşünün. Bunu gövdeye dikiş ipiyle diktim.



   Sonra küçük kulakçıkları  ekledim ve tabiki gagası. Gagamız biraz büyük oldu. Gagayı da ayrı örüp diktim.

www.nilgunozenaydin.com-amigurumi-amigurumi baykuş-hobi-hobby

www.nilgunozenaydin.com-amigurumi-amigurumi baykuş-hobi-hobby

   Ve baykuşumuz hazırdı. Biraz tüylü gözükse de lif ipiyle daha iyi olacağına eminim.
   Oğlumun sevinci de görülmeye değerdi. En azından şu zor günlerde bizim yüzümüz gülmezken onun yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadım. Oğlum bu arada daha da istiyor, belki ilerleyen zamanlarda daha güzelleriyle karşınızda olabiliriz. Kim bilir?
    İnstagramda  @nilgun_ozen_aydin

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

24 comments

  1. Çok çok başarılı olmuş bence. Bu kadar minik yapabilmek bile takdire şayan. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı olmuş Nilgün! Ellerine sağlık! Bundan çok tatlı broş da olur ^_^

    YanıtlaSil
  3. Hello from Spain: I really like your amigurumi. Lovely keep in touch

    YanıtlaSil
  4. Mini mini zor olmuştur. Amigurumi hakkında detaylı olarak bilgi edindim yazınız sayesinde. Çok rastlıyorum ama hem fotograflı hem anlatımlı okumamıştım hiç. Net ipler önemli demek!
    Çok minik ve çok hoş olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Minicik ama çok cici olmuş ya :) Bu kdr küçük yapmakta zordur sanırım.Örgüyü çok sevmeme rağmen amigurimi çok korkutuyr beni :) yapanları da hayranlıkla izliyorum :) ellerine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil
  6. çok şirin olmuş ne güzel broş falan da olur bundan bence..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş, kıskandım azıcık :)

    YanıtlaSil
  8. Nasıl örülür bu kadar minik bişey ya :) çok şirin olmuş ama eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. çok Güzel olmuş bende hatice ablada görüyorum tavşancıkları öznurda görüyorum dikip biçmeye çok meraklıyımda merak yetmiyor işte:)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş bence de. Becerikli hamarat bi annesi var. .;) Ne güzel şeyler yapıyorlar hayranım. Çok zor geliyor bana

    YanıtlaSil
  11. Minnak ve şirin;) Ellerine sağlık. Geçen bahsettiğin bu olmalı, tesadüf aynı gece ben de anneme tutturdum (koca kadın olmak anneye nazlanmaya engel değil) bana tığ işi öğretmedin şimdi bebek öreceksin bana diye;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Çok Şirin ve hoş olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Baykuş figürünü çok severim, özellikle dudakları çok şirin.

    YanıtlaSil
  14. çok tatlı olmuş bu kadar küçük olması ayrı güzel kılmış birde baykuş figürlü her şeyi ayrı bir severim :))

    YanıtlaSil
  15. gerçekten ne kadar şirin olmuş ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  16. ne şeker olmuş! eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar zormuş,bakınca kolay gibi görünüyor tığ işini severim ama bu kadar ince detaylı olanını yapamam galiba ,tebrik ediyorum sizi....

    YanıtlaSil
  18. adorable creations!!! that bird is so cute.

    YanıtlaSil
  19. Çok şirin olmuş,ellerin dert görmesin...minicik onu elde tutmakta zordur örürken...

    YanıtlaSil
  20. Amigurumide ile bi ara uğraşmıştim . çok zaman alan ve bağımlılık yapan bi uğraş. Çok şükür bu bağımlılığımdan kurtuldum😊Aman bulaşmayin 😊

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar