KUPLU CEKET DİKİMİ

Cuma, Şubat 05, 2016

www.nilgunozenaydin.com-dikiş blogları-dikiş blogu-sewing blogs-sewing blogger-sewing bloggers
    Ceket sevdalısı olduğumu biliyordur takip edenler.  Buna kürk de eklenirse en favorim. Kuplu ceket dikimi kuplu elbise kalıbından bile çıkıyor. Nitekim son iki diktiğim ceketler aynı kalıptan ve o kuplu elbise kalıbı.
  Kürk yakam bu sefer hazır. Daha önce düz süet gibi kumaştan diktiğim için kürklü ceketi, bu sefer desenli kumaşla kürkü kombinlemek istedim. Çünkü yabancı modacılar kürkle desenli kumaş kullanmışlar ve bu benim çok hoşuma gitti. Önce kürk yakayı aldım. Çünkü uygun kumaş bulmak çok zor oluyor. Uzun aramalarımdan sonra en uygun bunu bulabildim.

   Bu sefer istediğim renk astar bulamayınca ve ceketin tok durmasını istediğim için astar olarak birinci kalite uygun renk parça poplin kumaş buldum ve onu astar olarak diktim. Yani astar olarak diktiğim şey astarlık ince bir kumaş değil. Ama sonuç beni çok mutlu etti. Aşağıdaki gibi kesimi yaptım.




   Astar olarak kullandığım kumaşı aşağıda daha da yakından görebilirsinz. Astarlama işinde koldan dikme işine kafam pek yatmıyor bu yüzden ben kolları ve yaka pervazını da diktikten sonra astarlama işini etek ucunda bitiriyorum. Daha rahat oluyor, koldan bitirme bana karmaşık geliyor. Belki de bu işin eğitimini almadığımdan kendimce bulduğum çözümlerle idare ediyorum. Etek ucunun her iki tarafından makina ile ortaya kadar gelebildiğimce iç dikişini yapıyorum ve kalan yaklaşık 10 cm lik kısmı elimde gizli bi şekilde iç dikiş yapıp astarlama işini tamamlıyorum.

  Ceketin ön bel kısmına içerden karşılıklı 1 çift siyah kopça diktim. Ve hazır yakayı elimde ceketin yakasına yerleştirdim.




  Sizi daha önce mora boğduğumu biliyorum. Bu yüzden farklı renkte bir çalışma yapmak istedim. İster beline kalın kemer takıp, ister takmadan sade bir şekilde kombinlemeler yapabilirsiniz. Umarım beğenmişsinizdir.
www.nilgunozenaydin.com-kuplu model-kuplu ceket- kuplu ceket kalıbı-dikiş blogu

www.nilgunozenaydin.com-kuplu model-kuplu ceket- kuplu ceket kalıbı-dikiş blogu

www.nilgunozenaydin.com-dikiş blogları-dikiş blogu-moda blogu-moda blogları

 Daha önce diktiğim mor ceketi kaçıranlar BURADAN bakabilir.

İnstagram: @nilgun_ozen_aydin

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

18 comments

  1. Kumaştan öyle çok anlayan biri değilim ama bu kumaşın giyiminin çok rahat olduğunu fotolardan hissedebildim.. Rengi de soğuk ve solgun kış günlerini canlandıracak kadar güzel.. Zaten çok yakıştığını söylememe bile gerek yok. Mükemmel bir uyum içinde her şey..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu desenlerden basıyorum ..Ama birşey dikkatimi çekti kıyafet aslında hiçbirşey giyen kadın şiir gibi vesselam :).. Nice güzel kıyafetleri gördüm nice süpürge sapının üstünde :)..Bravo gerçekten..Bu ayrı bir sanat

    YanıtlaSil
  3. Ceket sade iken şık , kürk detayı ile daha şık olmuş açıkcası :) İyi günlerde giymeniz dileğimle ... Sevgiler xx

    YanıtlaSil
  4. Dikis dikmek kadar tasarlayip kendi tarzina uydurmak da cok onemli.bunu en iyi basaranlardansiniz.keyifle takip ediyorum; ))

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş olmuş. Rengi çok güzel, kumasta tok duruyor.

    YanıtlaSil
  6. Dikir dikir.com sun vallahı :D ne diyim hamaratın ellerınden çıkan herşey güzel olur derlermiş ;) :-*

    YanıtlaSil
  7. Güle güle giy çok takışmış ve çok hoş olmuş.Sen yaparsında olmazmı

    YanıtlaSil
  8. Çok şık bir model bu kalıp pek çok modele ana kalıp olarak eşlik eder. Ellerinize sağlık kürk ve kumaşın uyumu süper.

    YanıtlaSil
  9. rengiyle dokusuyla çok güzel olmuş çok güzel dikmişsiniz elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Rengi ve deseni çok güzel ama taşıyan da şahane taşımış doğrusu :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Glam!

    Have a lovely weekend :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  12. You look so glamorous I love this jacket x

    YanıtlaSil
  13. Bu ceketinizi instagramda görüp, bayılmıştım ama iş yoğunluğundan yazısını okuyamamıştım. Boş vakit bulur bulmaz hemen geldim bloğunuza... Kırmızı aşığı biri olarak, bayıldım bu cekete. Sizde nasıl da güzel durmuş, nasıl yakışmış :-)

    YanıtlaSil
  14. Bu ne kadar güzel bir ceket olmuş. Kendi tasarımlarınızı yapmanıza bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bu ceketin rengi,modeli harika olmuş.Size de çok yakışmış ;) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Çok şık duruyor. Rengi de çok güzel. Kemerle daha şık durmuş

    YanıtlaSil
  17. Şahane bir model , uyumlu bir kumaş ve kendinize ne güzel yakıştırmışınız kaç kez resimlere baktım durdum maşallah diyorum .
    Sevgili öğretmenim aklıma gelmişken yazayım diğer yayınızda unuttum davet etmeyi bu ayın sonuna kadar ceket etkinliğim var zamanınız olursa bir modelle siz de katılırmıydınız :)kabul ederseniz çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar