KADIN DEMEK : MİM

Pazar, Ocak 31, 2016

  Kadın demek mimi belki de en yapmak istediğim mim olabilir şimdiye kadar. Sevgili ve güzel yürekli blogger arkadaşım Cafe Tigris beni mimlemiş.Ona çok teşekkür ediyorum. Bu güzel mimi ben de hemen yapmak istedim.

  Kadın demek... Çok şey demek... Kadın demek; ana demek... Kadın demek; evinin temeli demek...     Kadın her yönüyle fiziken olmasa da diğer yönleriyle erkeklerden daha güçlü. Erkek eşini kaybeder, ardından hemen evlenir; ama kadın eşini kaybeder yıllarca çocuklarına hem anne hem baba olur. Kadın her işin altından kalkar. El attığı her işte hemen hemen başarılı olur. Hani derler ya, Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Yani erkeğinin de, çocuklarının da başarısı onundur. Öyle değilmiyiz çoğumuz; çocuklarımızın evdeki öğretmenleri, eşlerimizin dert ortakları. Kadındır aynı anda pekçok iş yapabilen, güzel yapabilen, itinalı yapabilen. Kadındır sorumluluk sahibi, kendine bu büyük dünyayı dar eden.
    Ya Türk kadını... Daha da özeli. En anaç olanı, en dayanıklı olanı, en fedakar olanı, en namuslu olanı... Zübeyde Hanımlar, Afife Jaleler, Afet İnanlar, Nene Hatunlar... Ülkemin çalışkan Türk kadınlarınin hepsiyle gurur duyuyorum. Mesleğini de layıkıyla yapan her kadın değerlidir benim için.
    Peki ülkemde Yaradanın yarattığı ve Kuranda da korunması gerektiği biz kadınlar ne durumdayız? İçler acısı. Tacize, aşağılanmaya, cinsel istismara, ikinci sınıf vatandaş olmaya itilmişiz resmen. Kadın cinayetleri artık sadece öldürmeyle kalmıyor, öncesi işkence ve tecavüz. Her kadın değerlidir, bir çiçektir. Koparmayın, soldurmayın o çiçekleri. Özgecan cinayetleri yaşanmasın artık ülkemde. Malesef insanlığımızı yitirmişiz. Bu yüzden çocuklarımıza adam olmayı değil insan olmayı öğretmeliyiz. Tüm kişiliklerin temelleri ailede atılır, sosyal çevrede şekillenir. Eğitimci kimliğimle  iyi insan olmak eğitimini vermek gerektiğini vurguluyorum. Bencil insanlar değil, iyi insanlar yetiştirelim. O zaman kadına değer de artacaktır.
   Gördüm ki daha çok bayan bloggerlar mimlenmiş. Ama ben kalemi kuvvetli yazar erkek blogger arkadaşlarımızın da  kadına bakış açısını okumak istiyorum. Bu yüzden karışık mimliyorum.
Deeptone
Kahve Yanı
Renklipasta Sepeti
Blogger Bolat
Hüzün Sarısı
Haber Seyri

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

28 comments

  1. off haklısın evet şu anda ülkemizdeki en büyük ve önemli bikaç sorundan biri bu de mi. terör, kadına şiddet, ekonomi, insanların umutsuzluğu, hayalsizliği, endişe içinde olması. mim olarak ise çok zor bir mim bu. bi denerim bakalım. tişkirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum merakla. Zor bir mim ama üzerinde durulması gerek...

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim. Keyifle okudum. Tabiki bir o kadar da üzülerek. Kadınların modern bir çağda bu kadar aşağılanıp değersizleştirilmeleri kırıyor yüreğimi. Bu gidişe ne zaman dur denecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur ancak içimizdeki şeytanı yok etmekle, ahlaklı ve erdemli insanlar olmakla olur. Ben çok teşekkür ederim

      Sil
  3. Çok samimi bir yazı olmuş. İlk fırsatta zevkle yazacağım ben de.
    Teşekkür ediyorum son paragraf için ayrıca.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bekliyorum...

      Sil
    2. http://www.huzunsarisi.com/2016/02/kadin-demek-mim.html?m=1

      Sevgiler

      Sil
  4. Sevgili Nilgün, yüreğine sağlık kadınlar hakkında ne düşündüğümü bir konsept haline getirip İstanbulla bağlamam gerektiği için Mimim 1 haftalık bir geleceği var. Geçen katıldığım bir tv programında konuşmuştuk, ben dişil bir çağ gelsin istiyorum. Bu çağda kaba savaşlar sürüyor bu özellikle biz erkeklerin günahıdır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin daha önce Amerikalı anne blogger için yazdıklarınızı okumuştum da kadınlara ne kadar değer verdiğinizi anlamıştım. Çok iyi bir yazarsınız ayrıca.

      Sil
  5. Ne içten yazmışsınız. Hem keyifle hem de içim burkularak okudum. Kadınlar olarak güzel günler geçirmiyoruz ne yazık ki... :-(
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef. Televizyonda izlediklerim sanki korku filminden sahne gibi. İnanılası değil asla!

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım...

      Sil
  7. Çok doğru teshisler. Erkek hemen evlenir, kadın sa hem anne baba olur. Çok doğru. Kadına siddetin, tacizin yaptırımı yokki ülkemizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllarca bu süreci gördük ve yaşadık. Komşularımızda, akrabalarımızda ya da dostlarımızda...

      Sil
  8. Kalemine sağlık. Kadın olmak, bu ülkede hep zordu. Nazım Hikmet'inde dediği gibi, sofrada öküzden sonra geliyor. Yinede kalbiyle sahip çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  9. Ne güzel bir cümle; Yaradanın yarattığı, kuranda da korunması söylenen kadının durumu...:( Kadın ana,kadın eş, kadın emekçi.. ama en büyük acılar da yine kadınlar için..Bir gün kadınların hak ettiği değeri görmesi dileğiyle...
    Mim için de ayrıca teşekkür ederim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım. Çok teşekkür ederim...

      Sil
  10. çok güzel tarif etmişsin .-))

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel ve doğru bir yazı olmuş ellerinize yüreğinize sAğlık ..

    YanıtlaSil
  12. Harika bir yazı olmuş Nilgün Hanım kaleminize sağlık. Benim duam kadınlara karşı olan duruşun daha da sertleşmemesi yönünde olacak. Allah beterinden saklasın diyorum. Daha beterleri de var dünya ülkeleri arasında. Sonumuz onlara benzemez inşallah. Erkek blog sahiplerinin düşüncelerini ben de merak ediyorum.
    Mim için ayrıca teşekkür ediyorum. En kısa zamanda yazmayı düşünüyorum -ki mimin 4. üssündeyim şu an.:) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel dualarınız kabul olur biz kadınlar için. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  13. Bu ülkede kadın olmak hep zor. Ve sanıyorum zaman geçtikçe daha da zorlaşacak :((

    YanıtlaSil
  14. Hem uzücü hem konusulmasi gereken bir konu. Ben de geçen hafta yazdim. Dogrulari dile getirmissiniz daha fazla ne eklenebilir.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar