ÇANTA YAPIMI - DIY

Pazar, Ocak 10, 2016


   Çanta yapımı işi de çok eğlenceli. Bugün sizinle daha önce kürklü ceketimin yapımında kullandığım kumaşla yaptığım portföy çantamı anlatıcam. Uzun zamandır da bir kendinyap / diy (do it yourself) projesi gerçekleştirmemiştim. Bu yolla ona da bir örnek oldu.
   Artan kumaş çok olunca atmaya kıyamadım. Bu arada kürklü ceket dikimini kaçıranlar BURADAN bakabilir. Kalan kumaşı da  çanta yapımı ile değerlendirmek istedim. Kapağı yaprak modelinde kestim ve o yaprağın üzerinde damarlar oluşturmak için ince dikişler yaptım üzerinde. Yüzeyde kalan ipleri iğne yardımıyla aşağı çektim.  Kumaş  süetimsi gibi olduğu için çanta modeline uygun oldu. Hatta bu modeli çok beğendiğim için başka rengini de yapmayı düşünüyorum. Aşağıdaki şekilde kestim. Yani büyük ve uzun bir  dikdörtgen. Kapağın pervazını sonra kesiyoruz çünkü damarlar oluşturulduktan sonra kapak biraz daha küçülüyor. Bu yüzden yaprağın damarları oluşturulduktan sonra kapak için pervaz kesiyoruz. Küçük yapraklar ise çantanın alttındaki yarım kalmış çiçeği temsil ediyor. Onları hep iki kat dikip çevirdim. 3 boyutlu duran şeyleri seviyorum kıyafetlerde ve aksesuarlarda.




   En alt kısmı ise serum borusu ile kumaşı sarıp dikerek  alt kısma ayrı bir hava vermek istedim. Alttaki çiçek yapraklarına varolan boncuklarımdan diktim.




   İçine sert karton yerleştirdim. Bunu sadece kapak ve arka kısma uyguladım. Çünkü ön kısım yumuşak olmalıydı rahat kullanabilmek için.  Sonra içine astar diktim. Astarı yerleştirme fikrini varolan çantalarınıza bakarak da daha iyi algılayabilirsiniz. Ve yaprağın uç kısmına çıtçıt diktim. Son olarak kenara diktiğim aparatı püskülleri takmak için yaptım.






Bu porföy çanta modeli hoşuma gitti. Yakın zamanda kimbilir belki başka versiyonuyla karşınızda olabilirim. İyi pazarlar...





AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

15 comments

  1. Muhteşem;)) kesinlikle başka renkleri de yapılmalı bir bordo ya da kırmızı hayal ettim.. Keçeden yapsam diye aklımdan geçti ama o yaprak formunu keçe vermez,ben de her gördüğümü keçe ile yapmaya çalışıyorum ya hayırlısı:)
    Ellerinize sağlık , iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık :) Rengi,modeli çok hoş olmuş.İyi günlerde sağlıkla kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Great post!!!I like your blog , I stay as a follower in your social networks , I invite you to my blog and you stay if you like !!!good Sunday!!!

    YanıtlaSil
  4. this is beautiful
    wendeeisaacs.com

    YanıtlaSil
  5. this is beautiful
    wendeeisaacs.com

    YanıtlaSil
  6. Çok şık hem rengi hem modeli harika ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Rengine vuruldum zaten, modeli de çok güzel olmuş,ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ve çok da güzel anlatmışsınız. Ellerinize sağlık :-)

    YanıtlaSil
  9. Şıkır şıkır bir çalışma daha, elinize sağlık, mor renk çok cezbedici gerçekten, ilham veren bir yayın olmuş, teşekkürler Nilgün Hanım.

    YanıtlaSil
  10. Oldukça detayı var beni aşar öğretmenim bu kadar sabrım yok benim :) ama çok beğendim.

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık çok güzel olmuş rengi de bir o kadar harika

    YanıtlaSil
  12. Emeğinize sağlık yine harikalar yaratmışsınız:)

    YanıtlaSil
  13. Wooww great :)

    YanıtlaSil
  14. Üretken insanları seviyorum. Bir benzeri kimselerde yok, ne hoş bir şey.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar