CANON 700D

Çarşamba, Aralık 23, 2015

www.nilgunozenaydin.com-canon 700D-fotoğrafçılık
  Öncelikle bir blogger olarak yazılarım kadar görsellerimin de önemli olduğunu düşünerek profesyonel kamera almayı planladım ve seçimimi uzun araştırmalardan sonra Canon 700D den yana kullandım.
  Bence Canon 700D çok iyi bir kamera. Önce Canon 600D almayı düşündüm, ancak artık üretimde olması sadece ikinci el piyasasının olması ve Canon 700D nin onun da üstü olması tercihimin bu yönde ilerlemesini sağladı. Hem fotoğraf kalitesi hem de piksel olarak daha iyi olduğunu öğrendim. Bu seçimi yaparken fotoğrafçılıkla uğraşan bir arkadaşımdan yardım aldım.
  Canon 700D 18-55mm lens kitiyle + 50 mm 1.8 lens aldım. Bu ürünle güzel çekimler yapmayı planlıyorum.
   ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
  • 18.0MP CMOS Sensör
  • DIGIC 5 Görüntü İşlemcisi
  • 3.0" Dokunmatik LCD
  • ISO 100-12800, (25600)
  • Sürekli AF Full HD 1080p Video
  • 5.0 fps Sürekli Çekim
  • 9-Nokta Cross Typei AF
  • Multi Shot Gürültü Azaltma
  
  Ürünü seçerken aldığınız yer de çok önemli. Çünkü bu konuda birçok site var satış yapan. Ancak aldığınız yerin distribütör garantili olmasına dikkat edin. Çünkü bazı sitelerde bu garanti yok. Ben bu konuda Fotografium  sitesine güvendim. Arkadaşımın da onayıyla bu siteden makinamı satın aldım. Çünkü piyasadaki değerlere göre daha uygun fiyatlara sahip. Ankara Kızılay da birçok fotoğraf makinası satışı yapan çok yeri gezdik. Ancak bu siteden daha uygun fiyatlısını bulamadık. Siz daha uygun fiyat da bulabilirsiniz, ama bilinki o Canon distribütör garantili olmuyor. Bu da çok önemli bir durum, sorun çıktığında makinanızla ilgili sizinle ilgilenecek kimseyi bulamıyabilirsiniz. Fotografiumda hızlı ve güvenilir servisinin olması beni ayrıca mutlu etti. Ayrıntılı incelemek için fotografium.com sitesine bakabilirsiniz. 

   Siz daha çok fotoğraf göreceksiniz makinamın objektifinden ama şimdilik makinamdan amatörce çektiğim bir kaç örnek fotoğraflara bakmaya ne dersiniz. Daha  ayar yapıp öğrenmem gereken çok şey var zamanla. Bu 50 mm lens ile yaptığım çekimler. Ayar yapmadan çektiğim için netlik de sorun olabilir. Çünkü yakın plan farklı modda, portre farklı modda, manzara farklı modda, harketliler farklı modda çekilmeliymiş. Öğrenicem:) Yine de ben çok beğendim, ya siz? Ayrıca kitapçığında meğer her yapmak istediğiniz ayrıntılı şekilde yazıyor. Uygulamalar çok kolaylıkla yapılabiliyor. Ben zamanla okuyarak daha iyi fotoğraflar çekeceğime inanıyorum. Güzel blog yazılarında ve görsellerde buluşmak dileğiyle...


www.nilgunozenaydin.com-canon 700D-fotoğrafçılık




www.nilgunozenaydin.com-canon 700D-fotoğrafçılık


www.nilgunozenaydin.com-canon 700D-fotoğrafçılık


www.nilgunozenaydin.com-canon 700D-fotoğrafçılık

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

24 comments

  1. Hayırlı olsun Canon 700D . 50 mm lik lensi almakla çok iyi yapmışsınız, 1,8 diyafram açıklığı ile karanlık ortamlarda çok işinize yarar. Ve daha keskin görüntü yakalarsınız 18-55 e göre. 3. fotoğraftaki bokehler harika görünüyor... Nikon alsaydınız bu kadar sevinmezdim :) Şaka şaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de Canona Nikondan daha cazip geldi nedense

      Sil
  2. Hayırlı olsun Canon 700D . 50 mm lik lensi almakla çok iyi yapmışsınız, 1,8 diyafram açıklığı ile karanlık ortamlarda çok işinize yarar. Ve daha keskin görüntü yakalarsınız 18-55 e göre. 3. fotoğraftaki bokehler harika görünüyor... Nikon alsaydınız bu kadar sevinmezdim :) Şaka şaka :)

    YanıtlaSil
  3. Bokehleriniz çok iyi, fotoğrafium size özel bir indirim mi yaptı? Ikinci lens 50 mm olan zaten portre ve still life çalışan fotoğrafçıların kullandığı lenslerden biri.
    Fotoğraf kocaman bir dünya hoşgeldiniz.
    Kreatif Başkan'ı bana sormuştunuz. Bir zamanlar bana blogu bırakabileceğini söylemişti. Bilmiyorum belki de bıraktı. Onu bende özlüyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok cüzzi bir indirim yaptılar. Bloggerlar ile çalışmalar yapılabiliyorlar.

      Sil
  4. Güle güle kullanın. O zaman harika fotoğraflar geliyor desenize

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun iyi günlerde kullan ablacım kim bilir ne güzel eserlerini bununla sergileyeceksin ne mutlu sana dilerim darısı başıma bende almayı çok istiyorum bundan <3

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.Benim de Nikon D300 makine ve ekipmanım vardı ama ağırlığına dayanamayıp geçen yıl Kasım ayında sattım ve aynasız model bir Samsung makine aldım. Lakin aklım hala sattığım canım Nikonumda :) onun için blogumda veda yazısı bile yazmıştım.

    YanıtlaSil
  7. Lovely pics!
    <3
    retro-electric.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Bana kalırsa her bloggerın profesyonel çekimler için böyle bir makineye ihtiyacı var. Benim de alışveriş listemde 2016 için. Teknik olarak hiç bir bilgim yok ama önerinizi muhakkak dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim paylaşım için.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bokehlrr harika arkadsim

    YanıtlaSil
  10. Güle güle kullan canım, fotoları çok beğendim, daha iyilerinin geleceğine de eminim ;)

    YanıtlaSil
  11. great pics

    new post
    www.miharujulie.com

    YanıtlaSil
  12. hayırlı olsun canm. Güzel fotoğraflarını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. Güle güle kullan .Banada kesinlikle lazım

    YanıtlaSil
  14. Güle güle kullan ben de istiyorum böyle bir makine bakacağım siteye..

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar güzel ya güle güle kullanın :) Makinenin güzel olması yetmez bir de güzel çekebilmeyi bilmek lazım :)

    YanıtlaSil
  16. bugünkü son yazımı bi okusanaaaa noluuur :)

    YanıtlaSil
  17. 2.el Canon fotoğraf makinası almak için http://www.ilankedisi.com/canon-fotograf-makinesi-ilanlari adresindeki satılık makinaları inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. fotoğraf makinası araştıra araştıra sevdiğim bir bloggera denk gelmem süper oldu :) yazı eski ama taze bir yoruma ihtiyacım var 700d almalımıyım daha üst modelemi bakmalıyım kararsızım bende blog cekimleri ve video çekimleri için kullanacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bunu tavsiye ederim. Çok ama çok memnunum. Ayrıca bir de yakın lens 1.8 50mm al benim gibi çok güzel çekimler yaparsın. Görselliği çok değiştiriyor arkadaşım.

      Sil
    2. Senin bloğunda ki canlı fotoğraflara zaten bayılıyordum şimdi çok netleşti kafam sağol canım ya iyi denk geldi kucak dolusu sevgiler ;)

      Sil
    3. Rica ederim canım. Herşey gönlüne göre olsun canım...

      Sil

Popüler Yayınlar