NOSTALJİ KUŞAĞI (DİKTİĞİM ESKİ BİR ABİYE)

Çarşamba, Eylül 23, 2015


www.nilgunozenaydin.com-dikiş blogu-abiyeler-abiye dikimi

  Biraz nostalji yapalım dedim. Ve bundan 6 yıl önce diktiğim abiyeyi sizle paylaşmak istedim. Daha çok var paylaşmam gereken eskilerden, fırsat buldukça paylaşıcam sizinle. Malum abiye dikmeyi çok seviyorum, düğün-dernek olsa da abiye diksem diye gözüne bakıyorum hayatın:)
  Önüne geçilmez bir tutku oldu bende. Diktiğim bu abiyeme bakınca çizgimin gittikçe ilerlediğini görüyorum. Yani gerçekten doğru; İnsan bir işte çalıştıkça ilerliyor.
  Neyse abiyemin ayrıntılarına geçelim. Efendim abiyem iki parçadan oluşuyor. Etek ve bluz olarak. Aslında resmen iki etek var. Biri saten, biri şifon. Satenin etek uçlarına da bluzdaki motiflerden işlemiştim. Yani üstteki şifon etek sökülerek de alt etek tek başına giyilebilir. Üstteki şifon eteğe yandan bir yırtmaç açarak o yırtmaca fırfırlı parça ekledim. Her iki etek de evaze modelde diyebilirim. Şu an elimde yok, kalıbı malesef kaybettim. Etek yandan yırtmaçlı, O zamanlar gizli fermuar dikmeyi bilmiyordum ve fermuar görüntüsünü, yani amatörlüğümü görebilirsiniz:) Üst bluzda yakayı kumaş kenarından keserek hayalet iple diktim. Bildiğiniz truvakar kol V yaka bir bluz. Ancak kollar aşağı doğru biraz genişliyor. Hatta kol kenarlarına sallanan boru boncuklardan oluşturduğum parıltılı uzantılar yaptım. Kemere gelince; kemer de kendi elimle hem örerek hem de halkalarla birleştirerek oluşturduğum kendi tasarımım bir kemer. Kemeri boru boncuklar, naylon ip, altın rengi aparatlarla tasarladım.


    Bol abiyeli günler olsun bana... Bu arada hey gidi gençlik:)))

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

9 comments

  1. Bence abiye dikmek dikisin son noktası😊profosonellik istiyor tabi sizin gibi. Çok farklı ve iddialı bi abiye olmuş.Belli ki çok emek vermissiniz ve sizede com yakismis. Fotografin 6 yıl önce çekildiğini soylemeseniz ben yeni çekilmiş sanirdim. Demekki her daim genç ve guzelsiniz.sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herzamanki gibi çok naziksiniz. Ben abiye dikmek için can atıyorum özel günlere. Bu yaza da kısmetse yakınımın düğünü var. Yine bişeyler tasarlamayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim Selma hanım :)

      Sil
  2. You both look beautiful in your outfits and make a nice couple x

    YanıtlaSil
  3. Bana göre çok ağır o zamanın mosası tabi :)

    YanıtlaSil
  4. Gorgeous dress! You look fabulous!
    http://olaita-blogger.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Nasıl güzel olmuş , çok da güzel taşımışsınız .

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. şıkır şıkır bir giysi detayıda fazla nasıl uğraştın öğretmenim , maşallah diyorum

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar