EVAZE ETEK DİKTİM:) ( I SEWED A FLARED SKIRT:))

Cuma, Mayıs 01, 2015

nilgunozenaydin.com-evaze etek-evaze etek nasıl dikilir?-evaze etek modelleri-kolay dikiş teknikleri
İlk evaze tek deneyimimi de tamamlamış oldum. Meğer dikimi de ne kolaymış. E bu sıra evaze dikerim ben:) Bu kumaşın hem dokusu hem de rengi çok hoşuma gitti. Çok açık sarıya kaçan bir fıstık yeşili. Etek ucu kumaşından pahalı. Ama böyle bir etek dikmeyi çok istediğim için gözüm görmedi:)
Kloş kadar kabarık, çan kadar dar olmayan bu evaze modelini dikmek zevk verdi bana. Dergilerimi karıştırırken fi tarihinden kalma bir dergimin içinde evaze kelimesini görünce odaklanmışım ki evaze etek dikmeyi düşünüyordum tam. Ama nasıl yapsam kalıbı da yok derken birden karşıma çıktı hiç ummadığım eski dergilerimde:)Ben kuplu elbise kalıbı ararken karşıma evaze çıktı. Neyse fazla gevezelik yaptım bugün:) Gelelim eteğimin ayrıntılarına:
Kumaş tam 1.5m yetiyor 70cm.lik eteğe. Yandan gizli fermuar diktim. bel zaten verevsiz düz bir bel. Etek ucuna dantelin rengi olan siyah iple elimde danteli tutturdum. Ama bu iki renk birbirini çok tamamladı. Model 2002 Aralık sayısı 118 nolu model. Yani bir 13 yıl öncesinin modeli:) E bir de resimlerden yakından bakalım ne dersiniz:
nilgunozenaydin.com-evaze etek-evaze etek modelleri-kolay dikiş teknikleri-How can you sew a flared skirt?
nilgunozenaydin.com-evaze etek-evaze etek nasıl dikilir?-etek modelleri-Evaze etek nasıl dikilir?
Ama ben bu eteği çok sevdim ya siz? Sevgiyle kalın, hoşçakalın...

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

7 comments

  1. Ellerinize sağlık sağlıkla giyin.
    Bu modeli çok seviyorum ama kilo aldığım için kendime yakıştıramıyorum:))
    Kızlarıma (gelinkızlarım) dikerim ben de:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablam ne güzel yeteneğin var istediğin elbiseyi dikebilirsin kendine...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık :)
    Güle güle giyin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bursa kumas pazarinda daha dar bu tip gupurun metresine 35 tl deyince ( 2yil once ) aman boyle gupurumde olayiversin demistim. Ama belliki hata etmisim:)
    Cok chic olmus, guzel gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde hanımcım ben bu etek ucundaki dantel güpürü bursa kumaştan almadım , onu tuhafiye/ düğmeciden aldım. Şimdi sizin bahsettiğiniz güpür kumaşlardan yeni aldım daha metresi 60 olmuş. Çok güzeller ama çok pahalılar. Dikemesek ne yapıcaz bilemiyorum. En azından dikişe para vermiyoruz:)

      Sil
  5. merhaba nilgun dikis icin egitim aldın mı? benim hic egitimim yok ama cok meraklıyım . egitim almadan boyle seyler yapabilme olasılıgıyla ilgili goruslerini merak ettim dogrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir eğitim almadım tamamen ilgi meselesi ve görsel yetenegimin olmasi. Hakkımda yazısını okursan daha detaylı bilgi alabilirsin. Babam erkek terzisi. Yıllarca onu izlerken yer edinmiş ;)

      Sil

Popüler Yayınlar