MORUN ASALETİ! (THE NOBLENESS OF PURPLE!)

Pazar, Mart 15, 2015

Purple combination
Mor rengi sevdiğimi bilen çoktur. Mor renk tasarımcı, sanatçı, yaratıcı rengidir. Çoğu ressam mor rengi kullanır eserlerinde. Hani bende de biraz o ruh var. Bi ara  mor renge ölüm rengi demişlerdi, yok karamsarlık rengi falan. Ya böyle güzel bir renge bu atıflarda bulunmak haksızlık değil mi? İnsanın içi açılır bu renkte:)

Öyleki memlekette gezerken mağazada alışveriş yapan bir kadın bile bu rengin güzelliğini hemen farketti ki
-Bluzunuzu nerden aldınız, çok güzel, dedi.
-Ben diktim, demek bana gurur verdi. Çünkü o kadar beğenilmiş ki soruluyor dedim içimden. Aslında dikişbilirler bu bluzde pek bir atraksiyon olmadığını farkeder. Olay kumaş seçimi ve kenarına kombinlediğim dantel detayda. Evet hemen hemen herkesin dikebileceği bu bluzu neden siz de dikemeyesiniz? Herkesten daha farklı, daha uygun fiyatta bir tasarım.
Bluzu hiç bir kalıp olmadan diktim. Yatırın bir tişörtünüzü yere, tabi ondan önce kumaşınızı:)) Sonra kesin! Kaymasını istemiyorsanız ki şifon ve saten kayabilir, tişörte iğneleyin bazı yerlerinden. Göğüs kısmında pens falan yok. Salaş geniş bir bluz. Derin bir V yaka ki dantel kendini göstersin. Siz içine desen içindeki renkte bir atletle kombinlersiniz. Yaka ve kol kenarlarına danteli geçiriyoruz. İşte bu kadar!
Şu kumaştaki desenin güzelliğine ve rengine hayran olmamak elde değil bence. Leopar desene vurulabilecek en güzel renk tonu. Benden bugünlük bu kadar, sevgiyle kalın, dikişsiz kalmayın:)))
chiffon blouse

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

23 comments

  1. nice dress dear!!!
    Xx
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım,resmen içim açıldı.Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. İyi günlerde giyin kumaşın desenine rengine bayıldım.Sizede çok yakıştığından eminim.Ellerinize sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülten ablacım:)

      Sil
  4. morun ayrı bir enerjisi var bence.ben de çok severek kullanırım..ellerinize sağlık,çok güzel:)

    YanıtlaSil
  5. nice blog, follow for follow?

    www.trendyytimes.blogspot.nl

    YanıtlaSil
  6. Gönül gözü güzel olan güzel görür. Mora baktığında aklına gelen morarmış birgöz ise moru sevmesin. Ama baharda acmis mor lale bahcesi geliyorsa seversin. Bakış açısına göre değişir. Kıyafetin rengide desenide modelde dehşet güzel olmuş. Hani nereden aldığını sormuşlar ya haklılar. Seni ilk gördüğümde bende aynı soruyu sormuştum. Sen söylemeyince en sonunda "sen alışverişe gidince bir gün peşine takilacagim" dediğimde kendim dikiyorum demiştin. Nasıl şaşırmış. Oyüzden gaza geldim de dikişe başladım. Iyi varsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ancak yüreği güzel olan insan söyler. Ne güzel de anlatmissin beni. Ne kadar temiz bir yüreğin var arkadaşım senin.Dayanamadim yorumunu şu gece yarısında eşime de okudum.Aslinda içim buruk gelecek yıl başka bir ilde olacağın için. Asıl sen iyiki varsın. O güzel yorumlarını okuduğumda bedenim huzura kavuşmuş gibi hafifliyor rahatliyor. Allah herseyi gönlüne göre versin.Ne aci ki hayatta çok sevdiklerim benden uzakta yaşamak zorunda kalmasi. Seni çok ozliyecegim can arkadaşım. Seni çok seviyorum.Dikis diktigimi söyleyemedigime gelince yıllar yılı hasis karaktersiz kadınların kiskancliklariyla uğraştım. Diktiklerimi, kitaplarımi, öğrencilerimin sevgilerini, kısaca varlığımi kiskandilar. Oturup dedikodu yapacaklarına benim gibi iyi işler yurutemedikleri için icraatimi kiskandilar. Itiraf.com gibi oldu. Dikiş dikmek hep beni enerji vampirlerinden koruyan Terapimdi. Allaha Şükür ki bana bu beceriyi bagislamis. Inşallah daha çok yolum olur bu yolda.Iyu geceler. ..

      Sil
    2. Aslında ben seni tanımadan önce esime"murat okulda bir bayan arkadaş var.yeni mezun herhalde .ama bir görmen lazım çok güzel giyiniyor. Ben hiç bir mağazada böyle kıyafetler göremiyorum " dedim.oda bana "sor bakalım nerden aliyormus " dedi. O yüzden sürekli sordum. Sende en sonunda kendim dikiyorum deyince inan çok şaşırdım. Hatta esime "ne kadar mutavazi bir insan kendi dikiyormus ama söylemiyor. " dedim.Canim boşver ruhunu kıskançlık bürümus tipleri. ...Bazıları iyi ve güzel olan şeylere alkış tutup , birseyler üretmenin lezzetini tatmak varken taş atıp kırıp dökmege programla mış kendini. Az konuşsan yapamıyorum demez de hazır ne güzelleri var der AAAMMMAAA içi içini yer bitirir.Ruhu bitmişlere inat IYI KI VARIZ. . .

      Sil
    3. Canım Sağol ya. Bitanesin gerçekten. Ne güzel de cevap vermişsin. Dediğin gibi kiskananlar çatlasın. Ben bir çatırtı duyuyorum ya sen ;) O zaman hakikaten beni yorduklarından diktiğimi söylemeye çekiniyordum. Ama artık dünya biliyor. Büyük insanlar büyük işler başarır. İyiki varsın. İyiki varız.

      Sil
  7. Bahar geldi ruhum aydınlandı ...mor en favori renklerimdendir...nasıl şık bir kıyafet olmuş..üretmek hayata böyle güzellikler katmak herkes yapamaz..kutluyorum sizi sevgili öğretmenim...esen kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bilge hanım. Sevgiler

      Sil
  8. Mor renk için yanlış atıflarda bulunmuşlar. Başlı başına huzur kaynağı bir renk. Dediğiniz gibi leoparada çok yakışmış. Birde çingene pempesini leopara çok yakıştırıyorum. Bluzunuzda tıpkı sizin gibi, bloğunuz gibi, huzur veren bir parça olmuş. Allah huzurunuzu daim etsin. Çok öpüyorum sevgilerimle asil insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür Funda hanimcim. Hep birlikte huzur bulalım. Sevgiyle kalın. Güzel yorumlarınızı hep bekliyorum.

      Sil
    2. Her zaman seve seve ve büyük bir zevkle. 😄

      Sil
  9. moru bende çok seviyorum
    morun sıcaklık canlılık ve samimiyetin simgesi olduğunu duymuştum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten de çok hoş. Rengarenk bir tülbentle ve uyumlu bir dantelle de ne kadar güzel durabileceğini düşündüm bir an. Yazın sıcak günlerine bir hazırlık yapabilirim. Ellerinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. PS: i follow you also via g+ kisses

    YanıtlaSil
  12. evet süper süper bence de mor yüzünden öylee :)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar