DİKTİĞİM BU CEKETİN MALİYETİNİ TAHMİN EDEMEZSİNİZ? OKUYUN LÜTFEN...(YOU CAN'T ESTIMATE THE COST OF THE JACKET I SEWED? READ PLEASE...)

Salı, Şubat 10, 2015

SEWING A JACKET FOR 3 TURKISH LIRAS.
Başlığımla dikkatinizi buraya çekmek istedim. Gerçekten tahmin edemiyceniz bir fiyata mal ettiğim bu ceketimi de çok seviyorum. Bazen dikmek bundan güzel. Herhalde yazının sonunda fiyatı duyan dikişe başlar diyorum:))))) İki yıl önce diktim bu ceketi. O zamandan bu zamana kumaş fiyatları pek değişmedi. Bu yüzden maliyeti hala geçerliliğini koruyor:)Sizi meraklandırmak hoşuma gidiyor...Önce dikiş detaylarından başlıyayım.
Kumaş 1.50 metreden çıktı. Tasarım tamamen bana ait. Daha başka kimse de yok. Ceketimin önüne iki derin pens attım dikey şekilde. Cepleri önce cekete elimle bol teğel yapıp sonra makina dikişi çektim. Öne iki köprü, arkaya bir köprü diktim kemer için. Yaka tamamen ek. Nasıl bir ek olduğunu aşağıdaki resimde görebilirsiniz? Ayrıca yine düğme deliği açmadım. Güzel ilmek açılmayınca kıyafetten hemen soğurum, bu yüzden çıtçıt diktim. Düğmeler süs amaçlı. Tabi düğmelerin tam denk geldiği yere iç kısma diktim çıtçıtları. Ceketin arka kısmını iki parçadan yapmadım aslında önce normal düz tek parça kestikten sonra beli oturtmak için sırtın arkasından daraltma yaptım. Kolda da ek parça yapıp yırtmaç havası verdim çok az.


 

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

44 comments

  1. Süpermiş, ellerine sağlık!!!

    YanıtlaSil
  2. Diktiginiz her parca ayri guzel, size de yakisani dikiyorsunuz hep ellerinize saglik. Maliyetine birsey diyemeyecegim, zira tasi taragi toplayip Istanbul'a yerlesesim var sirf bu yuzden. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ben Ankarada oturuyorum. Kumaşı da Ankaradan aldım. Arada denk geliyor ucuzu:) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Madem Ankara'dasınız kumaşlarımı toplayıp geliyorum hemen size :)))

    YanıtlaSil
  4. Nice blog!

    http://myuncanny.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Evet canım işte tamda dikmek bundan güzel. 2 yada 3 tl ye aldığım parçalardan ceketler montlar dikiyorum ve hiç bir mağazada bulamayacağım şık montlara sahip oluyorum. Bu paha biçilemez. Yaşasın dikiş dikmek. Kocalarımız bize madalya filan takmalı bence;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Türkan hanımcım, dikmek böyle MÜTHİŞ bişey:) Kocalara gelince onlar madalya zor takarlar, çünkü ben gibi çok diken biri kıyafetleri sığdırmak için ha bire dolap yaptırıyor, yatakların bazalarını da giysi dolabı olarak kullanıyorum. Evim çok geniş olmasına rağmen standartlara göre, yine de sığamıyorum. Hayatımın 15 yılında nerdyse her ay iki ya da üç şey diktiğim için sormayın halimizi. Yoksa madalya çoktan hakkımız:))))

      Sil
  6. Maşallah diyorum, dahada başka birşey demiyorum. Ne ara diktiniz bunca giysiyi, hemde çalışan bir insansınız. Atom karınca gibisiniz. Allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Funda hanımcım. Hiperaktivite var bende. Düşünün sadece dikiş de değil yaptıklarım:) Ama bu blogu açınca dikiş dikme sıklığım azaldı. Vakit alıyormuş meğer blog. Blogu buraksam mı diye düşünüyorum bazen, ama bir taraftan da hoşuma gidiyor. Hayırlısı, Allah sağlık versin çalışalım, dikelim, yazalım:))))

      Sil
    2. Hem hiperaktivite hemde peygamber sabrı diyelim. Bu kadar çeşitli faaliyeti bir arada yürütmek hiç kolay bir iş değil. Aman sakın bloğunuzu bırakmayın. Ben şahsen çok üzülürüm ve özlerim. Bu güzelliklerden bizleri mahrum etmemelisiniz. Sağlıklı nice uzun blog paylaşımlarınız olsun inşallah diyorum. Sevgilerimle.

      Sil
    3. Inşallah hep birlikte. Kısa zamanda tanıdım sizleri ve cok alıştım, sevdim, guvendim . Iyiki tanımısim. Inşallah birgün karşılıklı da otururuz.

      Sil
    4. Duygularımız karşılıklı. Bende inşallah diyorum.

      Sil
  7. Ne kadar şık bir ceket olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Inanamıyorum!3 tl mi???!!! Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka gibi di mi? Ama gerçek. Çok teşekkür ederim

      Sil
  9. Ellerinize sağlık. Yıllar önce dikiş kursuna gidip bir şeyler dikmiştim. Ama geliştirmeyince öylece kaldı. Nakış da yaptım bir dönem. Çeyizlikler de yaptım kendime. O kadar güzel ki birşeyler üretmek. hala çeyiz olarak hazırladığım şeyler çıkarıp kullandığımda kendi kendime gururlanıyorum.
    İnsan kesinlikle üretmeli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum size. Güzel şeyler üretmek hele

      Sil
  10. Harika ya,ben de bayılıyorum böyle maliyeti düşük ama harika kıyafetlere:):):)Bayıldım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık sevgili Nilgün,maşallah diyorum sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deyin lütfen. Sağolun. Elem tere fiş kem gözlere şiş; )))))

      Sil
  12. I like this colour! It looks really nice :)
    http://foxyladyme.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. ellerıne saglık harıka olmus rengınede bayıldımm

    YanıtlaSil
  14. Classic ;) Beautifull :)

    Kisses :*

    hati-artshop.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Yine konfeksiyon gibi çalışmışsınız Nilgün Hanımcığım... Ankara'yı bu kumaşlar yüzünden çok seviyorum sürekli kumaşçı ziyareti yapınca arada kaliteli ve ucuz kumaşlar bulabiliyorsunuz şanslısınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.Aramak lazım. Ben gittim mi resmen dedektif gibi herbirini geziyorum

      Sil
  16. elinize sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  17. Nilgün Hanım, kumaşınızın dokusu çok kaliteli duruyor, nasıl 2 TL olur! Ben de istiyorum bu kumaşlardan yaa, ağlayacağım hasedimden ;p Ceketin tasarımı muhteşem, bu kumaşla çok uyum sağlamış, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle olduğu için aldım. Bazen denk geliyor. Yeşil peplum de kumaşin metresi 3 TL. Güzel ve ucuz kumas buldum mu muhakkak alıyorum. Ama hiç esneklik yok ve yünlü olduğu için kadındır tene değen yerde

      Sil
    2. Kasindiriyo olacaktı. Begumcum teşekkür ederim bu arada

      Sil
  18. ablam da birşeyler dikmeye çalışıyor ama kumaşlar çok pahalı , herkes nereden buluyor uygun fiyatlı kumaşı diyordu geçenlerde. bunu duymasın :) izmirdeyiz ve uygun fiyatlı kumaşlar nereden alınır hiç fikri yok ablamın
    çok beğendim, ilham verici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Izmir'de de vardır Bursa kumaş pazari

      Sil
  19. cnm harika olmuş ellerine sağlık, birkaç kumaş alıp sana kaçmak istiyorum :))

    YanıtlaSil
  20. Dikişle uğraşmak zevk...Ortaya çıkan ürün güzelse ayrı bir zevk... Hele birde ucuza mal ettiysen zevkten dört köşesin... Bir de başkalarının beğenisi olunca.......... Ya ne diyeyim süpersin....

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar