TASARIM CEKET (A DESIGN JACKET)

Cuma, Ocak 02, 2015

( You can see the model of the jacket on the paper below. It consists of three parts; Two front parts, one back part and two arm parts. You can sew it easily. I sewed it randomly. Only front parts must be long. Good luck! You can also use this jacket as a blouse.)

Gelelim herşeyiyle benim tasarımım olan cekete. Öyle bir ceket ki isterseniz bluz olarak da kullanabilirsiniz. Ben bunu trikolarda böyle hırkaların olmasından esinlenerek yaptım. Arka kısa, önde iki uzun parça. Tabi
herhangi bir kalıba bağlı kalmadığım için tamamen doğaçlama oldu. Size herhangi bir bluz modelinizin arka parçasını ve ön kol oyuntusunu kullanarak yapabilisiniz diyebilirim. Benim gördüğüm birşeyi hayata geçirme gibi bir yeteneğim olduğundan gördüğüm herşeyi tasarlayabilir, yapabilir ya da dikebilirim. Sadece bir kez görmem yeterli. Size bir kağıda çizdiğim modelle bu ceketi anlatmaya çalışıcam. Kumaş en fazla 1.50 m. Dökümlü ince kumaşlardan yapabilirsiniz. Ben ince saten kumaştan yaptım.
Gördüğünüz gibi sadece ön parça ne kadar uzun olursa o kadar aşağıya uzunluk artıyor. Siz dilerseniz daha kısa da yapabilirsiniz.İki ön parça,bir arka parça ve iki kol parçasından oluşuyor ceket...
Ben içine astar falan yapmadım direk kenarlarını ince kıvırdım. İç dikiş yerlerini de zigzag yaptım, siz ovarlok da yaptırabilirsiniz. Kol ağzına içine diktiğim jarse atletten  ek diktim ki bütünlük sağlasın. Kumaştaki desenin içindeki renkten atlet dikerseniz daha güzel olur bende ki gibi. Biraz atleti bol dikin daha hoş duruyor.
İşte ön parçalardan bir tarafının açılmış hali. İhtişamı büyük, uçuş uçuş...
İstediğiniz tarzda kullanabilirsiniz. İsterseniz bir tarafı omuza koyarak farklı bir hava yaratabilirsiniz.
İsterseniz her iki tarafı da omuza koyarak bir iğne yardımıyla bluz havası yaratabilirsiniz. Yaratıcılık kısmı size kalmış. Ben ceket olarak çok beğeniyorum.
Bu da arkadan görünüşü...



AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

5 comments

  1. Her zamanki gibi harikasınız ellerinize emeğinize sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sebnem hanım...

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, elinize sağlık.
    Şifondan da çok seviyorum ben bu tarz ceketleri, dışarıya da yapıyor musunuz?
    Ben isterim:)

    herhaftalik.com
    nazsevik@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, şimdilik yapmıyorum :)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık :-))) harika

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar