KAHVE MOLASI :) ( COFFEE BREAK:))

Cumartesi, Ocak 17, 2015

Kahvenin asaletini es geçemiycem sevgili arkadaşlar... Siyah renk gibi kahverengi de asil ve şık. Hem beyaz tenli, hem de esmer tenli insanlara giden bir renk olduğunu düşünüyorum. Bu ceket ve eteğimi brokar kumaştan diktim yine. Ceket dikişlerimde biraz kolaya kaçtığımı bilmeyen kalmadı herhalde. Normal bir
bluz kalıbından (ne bluz kalıbıymış ama heryerde var:))))) bedeni ve kolları kestikten sonra, önü iki parçalı yaparak boyuna doğru daralan geniş verevli bir yaka kestim. Önüne de ceplerin olduğu yerden göğse doğru pens attım bedene oturmasını sağlamak için. Aynı pens atma işlemini arkada da yaptım ki cuk diye oturdu ceket:)) Penste ne kadar oyuntu verirsen o kadar iyi oturur. Ayarlamayı siz yapacaksınız. Üzerindeki yakayı ise parça olarak sonradan ekledim. Ceketin kenarlarını da aynı kumaştan çevirme yaptım. Üzerine büyüklü küçüklü aynı kumaştan düğmecide yaptırttığım düğmeleri üzerine diktim. Cep kısımları sadece görüntüde, gerçek cep değil. süs amaçlı. Ekstaradan ceketin üzerine diktim, çevirme yaparak cepleri. Büyük düğmeleri direk üst tarafta gözükecek şekilde diktim. Yani düğme deliği açmadım, ceketin altına çıtçıt diktim. Çünkü düğme deliğini hatalı ya da güzel yapamdığınızda o görüntü beni rahatsız ediyor, böylece temiz iş çıksın diye riske atmadım. Kollar kapri kol.

Etekse bildiğimiz A pile etek. A pile etek bu kumaşta çok asil duruyor bence.  A pile etek bir çok burda dergisinde model olarak var. Ben bir dahaki seferde  sadece başka bir A pile etek modelinde sizlerle paylaşıcam kalıbı. Kemeri kalın tuttum ve kumaş ince olduğu için kemerin içine yapışkan tela uyguladım sert durması için.
Ve takım elbisenin ciddiyeti ile kahvenin sentezi bir harika. Yakaya da yakın renklerde bir gül broş ve tamamdır. Hadi şimdi bir kahve molası :)

AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

30 comments

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

      Sil
  2. Yine çok hoş bir takım. Elinize sağlık .sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şebnem hanım...

      Sil
    2. Kahverengi rengine ben de bayılıyorum ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim...Sevgiyle kalın...

      Sil
  3. Of course. I am coming.

    YanıtlaSil
  4. Harikasın yaa:) Ne güzel dikmişsin..Ben de kahverengi severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni...

      Sil
  5. Hi dear,
    Your blog is so pretty. Now, I'm your new follower.
    Kisses.

    YanıtlaSil
  6. Thank you very much...

    YanıtlaSil
  7. Seni takip edemiyorum artık....Her gün yeni bir şey! Bu elbisenin modeline bittim. Ben gibi göbekli olunca böyle oturan modelleri değil daha çok oturmayanlarını tercih ediyorsun mecburen..... Yalnız takımın her bakımdan 10 nuumara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk, nerelerdesin yaa? Sensiz site sakin kaldı. Arkadaş kaçırdıkların çok oluyor böyle. Günlük ziyaret bekliyorum. Beni ihmal etme. Canım Nurişim şereflendirdiniz blogumu. Teşekkür ederim güzel yorumun için. Göbek möbek yok sende. Fıstık gibisin canım...

      Sil
  8. What a pretty outfit :)

    YanıtlaSil
  9. harikasınız ne aralık dikiyorsunuz becerilerinizi beğenerek takip ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aysel hanım paylaştıklarım eski diktiklerimle yeni diktiklerim karışık. Öğretmen de olduğum için vakit bulmak zor oluyor. Aslında blog açmadan önce daha çok dikiyordum ama blog çok vaktimi aldığından dikiş de biraz azaldı.

      Sil
  10. Bende kahve ve tonlarını çok sevdigimden olacakki bu takıma bayıldım:) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatma hanım...

      Sil
  11. Kahvenin asaleti, modelin zerafetiyle birleşince ortaya mükemmel bir kıyafet çıkmış. Sizin gibi zarif bir insana da böylesi yakışır. Harika, elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ne güzel de anlatmışsınız Funda Hanım. Sevgilerle...

      Sil
  12. Çok güzel olmuş! Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine çok teşekkür ederim Begüm Hanımcım.

      Sil
  13. iadeyi ziyarete geldim. veee bloğunuza bayıldım :) Bundan sonra bende takipteyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook sevindim. İyi takipler:)

      Sil
  14. Çok şık, çok zarif, özellikle yakadaki gülün renk uyumuna bayıldım, elinize sağlık Nilgün hanımcım, keşke sizin gibi dikiş yeteneğim olsaydı, bir aralar moda çizimine çok meraklıydım ama sonra bıraktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur olur, gizlidir belki çıkarmaya çalışın içinizdeki cevheri. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  15. Ben buna bayıldım BAYILDIM...Çok güzel bir takım olmuş.özelikle ceketin yakası çok güzel...çok severim bu yakayı...rengi de çok güzel....Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güliz hanim ben de bayılıyorum bu yakaya. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil

Popüler Yayınlar