PAYETLİ ETEK

Pazar, Aralık 28, 2014

Bu eteği dikeli yıllar oldu. İmkansızlıklar bazen insanların içindeki isditalarını ortaya yetenek olarak çıkarmasına sebep oluyor. Dikişi ilerletmem de öyle olmuştu. Malum biz kadınların alışveriş çılgınlığı beni dikişe karşı yönelmemi sağladı. Yıllar önce Ankaranın ünlü Mine mağzasında leopar desenli bir ceket görmüştüm. O zaman için o ceket ikiyüzelli liraydı, bahsettiğim bir de on yıl öncesiydi. Çok pahalı gelmişti. Ve
ben de bunu dikebilirim deyip meşhur Bursa kumaş mağazasından aynı desen ve kumaşı bulup ceketi dikmiştim. Onu da sizinle zaman için de paylaşıcam. Bu eteğin benzerini de yine bir mağaza da görüp dikebilrim deyip dikmiştim. Eteğin kumaşı likralı saten. Üstteki bluz sadece hazır aldığım penye bir bluz, ve üzerine etekteki payetli çiçekten bluzun yakasına da işledim. Eteğin önü kısa, arkası uzun.
Eteği keserken bildiğiniz çan etek modelinde kesiyorsunuz. Ancak alt kısım bir göz şeklinde olucak.Yani öne doğru kısalacak. Eteğin içine de astar diktim. Astarın uç kısımlarından bileklere kadar gelecek şekilde balpeteği tüllerden büzgülü bir şekilde diktim ki alttan azıcık görünmesi eteğimize ayrı bir hava katıyor. Bir de burdan bakın yakın plan:

Eteğin ihtişamına flaş bile dayanamadı :) Gördüğünüz gibi etek ışıldıyor...
Eteğin ön tarafına 3 ,arka tarafına 3 çiçek işledim payetlerle. Eteğin ucundan yukarı doğru azalan payetler işledim. Balıksırtı gibi payetleriniz üst üste gelecek. İleriki bölümlerde payet işlemeyi de daha ayrıntılı anlatıcam sizlere...
Yakaya işlediğim payetli detay...
Bir de benim üstümde görün...


AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

6 comments

  1. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim bana da beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. I join into your blog. I am waiting for you. Loves...

    YanıtlaSil
  3. Böyle imkansızlıklara can kurban. Harika olmuş, daha uzun yıllar iyi günlerde gitmeniz dileğiyle. Modası asla geçmeyecek bir parça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanım bloguma olan özen ve ilginiz için ayrıca çok teşekkür ederim...

      Sil

    2. Rica ederim, sizi takip etmeyi seviyorum.

      Sil

Popüler Yayınlar