KLOŞ ETEK NASIL DİKİLİR?

Pazartesi, Aralık 22, 2014

Kloş etek hastasıyım. Hele bu çiçekli kumaşı görünce gözümde birden canlandı model. Eteğinizin boyuna göre değişir kumaş uzunluğu  ama bana 1.80 m yetiyor etekteki 70 cm uzunluk için. Hatta kloşta yarım daire gibi çizip kestiğiniz için kalan kumaşı da değerlendirebilirsiniz. mesela ben bir de dizüstü çan etek diktim. Çöpe gitmesine dayanamam büyük kumaş parçalarının. Ayrıca modeldeki yaka da seyyar. Onu da beyaz
pamuklu kumaştan diktim. Broş yardımıyla bağlantısını kurabilir ya da düğme dikebilirsiniz. Size kloş etek yapımını resimledim. İnşallah ilk defa  kloş etek dikeceklere yararlı olabilirim.
Elinize bir mezura alın ve mezura yardımıyla sık sık ölçereek şekildeki gibi güzel bir daire parçası oluşturacaksınız. Mesela ben 70 cm uzunluğunda bir kloş eteğin kesimini çizdim.Mezurayı kumaş katından başlayarak 70 cm i sabunla işaretleyerek sık aralıklarla güzel bir verev oluşturacaksınız. Düz çizgilerin olduğu yerler kesilecek olan yerler. Bunun için kalıba falan gerek yok. Sadece iş matematiksel. Düzgün ölçüm yapma. Kesik kesik çizdiğim yerler kesilmeyecek tabiki.yoksa 8-10 parçalı etek yaparsınız :)
İşte bu da arta kalan kumaştan çan eteğim. Yaşasın ki çöpe gitmedi.


AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

6 comments

  1. Merhaba,zayıf olunca kloş etek çok yakışır tabii :) Ben de çok seviyorum ama çan eteklerle idare ediyorum. İyi günlerde giyinin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. dikiş... bi makinem olsa sanırım başından hiç kalkmam:) inşaat okumaya karar verdiğimden bu yana etek giymekte zorlanıyorum:( sanırım artık bu engelimi aşmam gerekiyor:) bu arada blogunuzun ilgimi çekeceği konusunda haklıymışsınız;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Patron yarışmasına da başvurdum. Belki katılırsam oradan da izlersiniz :)

      Sil
    2. Ben bu eteği unutamadım:) ve kendim yapmaya karar verdim okulum tatil olduğunda:) bu çizdiğiniz yeterli oluyor mu? Kalıp işlerini pek anlamıyorum :(

      Sil

Popüler Yayınlar