İRAN İŞİ

Çarşamba, Aralık 24, 2014


Yıllar önce öğretmenlik yaptığım yere bu resimli etamin gibi bezler getirildi. Siz sadece istediği yere doldurma yapıyorsunuz nakışla. Çeşitli nakış türleri yapıyorsunuz. Talimat kağıdında nasıl yapılacağı anlatılıyor. Mesela burada kuğuyu, kırmızılı kadını, sarı çiçekler ve yapraklarını, pembe güller ve yaprakları ağacın sarkan yeşil
yapraklı dallarını nakışla tamamladım. Bazı yerlerinde olup bazı yerlerinde kendinden resimlenmiş olması bu tabloya ayrı bir hoşluk veriyor.Onu başka bir boyuta getiriyor. Bu çalışmalar iran işi diye satılıyordu.
Ve aşağıda biraz daha ayrıntılı görebilirsiniz.



AYNI KATEGORİYE AİT DİĞER YAZILARIM

12 comments

  1. çok güzel olmuş, eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bi tablo. Elinize sağlık. Bi komşum var, bunların hastası. Yurtdışından getirtip getirtip değişik çeşitlerini, sabırla işliyo. Müthiş şeyler çıkıyo tabi. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ama ben çeşitlilikten yanayım.Yüzlerce aynı iş formundan gitmektense farklılık daha iyidir diyorum. Bu yüzden sayfamda her çeşitten var açık büfe gibi :)))))

      Sil
  3. merhaba
    güzel bir blog,iran işinide ilk kez gördüm şahaneymiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sevgiyle kalın...

      Sil
  4. harkaaaa bayıldım ellerine emeğine saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özlem Hanım...

      Sil
  5. Gerçekten güzeller.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık benim liseli yıllarımda da aynen böyle goblenler vardı çarpı işi(etamin) gibi işleniyordu ama bu karışık işlemeyi daha çok beğendim boyut kazandırmış.

    YanıtlaSil
  7. Ne marifetlisiniz, maaşallah! Ben pek sevmem el işi sadece ortaokulda ev ekonomisi dersi olurdu orada etamin örgü yapmışlığım var o da zorla:))) annem ve babam dikiş ustasıdır ben hiç almamışım onlardan :)))

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar